Eve Online > NoobGarten

ore

<< < (6/9) > >>

Doom:

--- Cytuj ---Jak się uważa to nie ma bata, żeby Ciebie zdjęli. Wiem bo sam kopałem....... kiedyś tam....
--- Koniec cytatu ---
Byś się kur** zdziwił jak można to łatwo zrobić, zwłaszcza na swoim terenie

--- Cytuj ---Szybciej tego hulka znajdziesz combatami niz corami lokacje na ktorej kopie
--- Koniec cytatu ---
Kiedyś był to ficher, teraz szczerze mówiąc nie znam jego statusu, ale było tak że anomalka zaklucala combatki, podnosząc stopień trudności wyskanowania celu na lokacji jesli nie używał dron. No i niektórzy ignorują core podczas gdy na widok combatów w skanerze odpalają warp ;)

HammerSnake:
Od kiedy w wh się kopie hulkami o_0? Nie mówiłem, że w ogóle się da teraz tego minera znaleźć.

Po dodaniu probe do over combaty nadają się jedynie do skanowania wylogowanych ludzi z agresją i do niczego innego.

Z mojego punktu widzenia górnicy w wh są teraz 100% bezpieczni i to chodziło w mojej wcześniejszej wypowiedzi, że nie wlecisz sobie na maskę górnika jak jakiemuś raciarzowi na anomalce, który klepie sleepersy.

Jedyna opcja na złapanie teraz górnika na paśniku to zapuszczenie sieci - wcześniejsze wyskanowanie miejscówki jak ofiara jest offline i gdy się pojawi wlecenie na spota jak na swój teren. Nooby znajdą się wszędzie, ale w wh ludzie są wyjątkowo ostrożni i noobnia trafia się od święta.

Riese:
Znalazłem w najlepszym razie  site'y tego typu:

http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Large_Jaspet,_Kernite,_and_Omber_Deposit

Czy jest jakiś powtarzalny wzór dot. pojawiania się sygnatur (gravimetric) w systemach?

Arsen:

--- Cytat: HammerSnake w Grudzień 06, 2011, 10:11:23 ---Te lokacje do kopania trzeba skanować core probami. Odpowiedni filtr w over i spamowanie skanera i nic cię nie odstrzeli. Chyba, że ktoś odpala bota i idzie gotować obiad.

--- Koniec cytatu ---

Ktos moze to troche bardziej zrozumiale napisac dla nooba? Ja rozumiem ze to chleb codzienny i wypada takie zwroty roszyfrowywac obudzonym w srodku nocy ale to chyba watki dla nobow wiec ciezko cos takiegos zrozumiec..Naprawde rozszyfrowanie glupiego MLU jest ciezkie dla kogos kto dopiero zaczyna a co dopiero to..

Dzieki za wyrozumialosc.

Edit: MLU to tylko przyklad wiem co znaczy ale musialo to tez chwile zajac.

Siri Irme:
Over czyli overview: domyślnie masz to w prawym górnym rogu i pokazuje różne ciekawe rzeczy, które masz, w okolicy bliższej lub dalszej. Czyli statki innych graczy, planety, stacje, pasy asteroid i takie tam.

Za pomocą "filtrów", możesz dowolnie grzebać w ustawieniach tegoż overview, aby pokazywał Ci to, co Ciebie akurat najbardziej interesuje. Przykładowo, jeżeli uznasz, że niepotrzebnie Ci over zaśmiecają znaczniki pasków asteroid, to je po prostu usuwasz i zapisujesz odpowiednie ustawienie. Domyślnie masz już parę takich filtrów do wyboru w grze (mining, warp to, pvp...) ale sam też możesz pogrzebać w opcjach i ustawić wg własnego widzimisię.

Spamowanie skanera odnosi się do częstego korzystania ze skanera kierunkowego. Pokazuje on wszystko to, co znajduje się w jego zasięgu (za wyjątkiem statków w cloaku), i zgodnie z ustawieniami overview (lub po prostu wszystko co jest w jego zasięgu, po odhaczeniu opcji, use active overview settings, czy jakoś tak). Dzięki niemu, będziesz mógł m.in. zobaczyć sondy wyszukujące Twój statek w przestrzeni (COMBAT scanner probe) i odpowiednio się przygotować na przybycie nieproszonych gości.

To tak z grubsza :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej