Eve Online > NoobGarten

ore

<< < (4/9) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: ManganMan w Listopad 29, 2011, 15:29:30 ---Moim zdaniem możesz kopać, ale tylko i tylko wtedy, gdy masz jakiś bardziej sensowny powód, czas i cierpliwość, bo inaczej się nie da. Sam na przykład chcę kopać skałki, by potem z uzebranego urobku składać shipy, guny/missle czy inne Energy Neutralizery po to, żeby inni i\lub ja mogło rozwalić w ciągu 15 min i mieć ubaw na KB, ewentualnie we Wtopach czy Flejmie na Centralce. Tak należy do tego podejść. Z celem i z sensem.

--- Koniec cytatu ---

To z kolei przykład błędnego myślenia na zasadzie "sam to wykopałem, więc mam za darmo". Tymczasem trzeba brać pod uwagę nie tylko ISK, ale czas. Często lepiej gdzieś zarobić więcej ISK, żeby kupić coś gotowego. Robienie shipa samemu ma sens tylko wtedy, gdy masz maksymalne skille i dostęp do obrobionych BPO/BPC (i to raczej T1). Inaczej nie jesteś w stanie konkurować (nawet na własny użytek) z potężnymi "firmami", które sprzęt tłuką masowo i mają każdy aspekt produkcji wymaksowany.

Dodatkowo dochodzi kwestia paradygmatu, że "minsy nie biorą się z kopania". Możesz wisieć cały dzień na belcie w Hulku i kopać, albo możesz zrobić JEDNĄ misję przeciw dronom w hisecu i z tego co zbierzesz, ulepić kilkadziesiąt frytek albo jednego cruisera.

Riese:
Ja znalazłem taką stronkę

http://evemaps.dotlan.net/map

wygląda sensownie

SokoleOko:
Podstawowe narzędzie każdego gracza Eve.

Riese:

--- Cytat: Tony Solando w Listopad 29, 2011, 14:24:01 ---(...)

Jeśli przechodziłeś tutorial, to z pewnością obiło Ci się o uszy pojęcie "gravimetric signature". Jeśli wyskanujesz
taką sygnaturę w hisecu, to możesz liczyć na odnalezienie na niej lowsecowej rudy.

(...)

--- Koniec cytatu ---

Jakie są rzeczywiste szanse na pojawienie się rzadkich rud w hisecu? Jest sens zajmować się skanowaniem w hisecu pod kątem kopania? 

Doom:
Spotkałem cały raz micro skałkę o pojemności poniżej cyklu strip minera na hulku. Ale był to końcowy sait ekspedycji. Na gravimetrykach jest zasada że możesz trafić rude max dwa poziomy lepszą niż to na co pozwala ss systemu czyli w 0,5 masz nizłe szanse znaleźć rudy z 0,3, ale są to rudy raczej dobre nie najlepsze

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej