Eve Online > Patche i dodatki

DevBlog: learning skills are going away

<< < (14/50) > >>

Oxylan:

--- Cytat: NeX w Listopad 26, 2010, 02:01:24 ---
 Mamy pseudo rasy i bloodline (bez znaczenia), pseudo profesje (bez znaczenia)

--- Koniec cytatu ---

Masz racje ale co zrobić, myśle że jest sposób na zmianę stanu takiej rzeczy, tylko albo nie mają pomysłu albo nie chcą takich zmian, wystaczy łatka która daje bonusy - profity dla bloodline czy profki np, szybsze skilowanie danej grupy skilów względem bloodline - profesji i tak np naukowiec skiluje szybciej skile w tematyce inwentowania itp, prospektor szybciej skiluje skanowanie, górnik kopanie itp.

Inna opcja to specjalne profity np, górnicy umieją szybciej czy też więcej kopać, dostają 7% bonusu do kopania na lvl skilla, ludzie z inna profesją jeśli chcą kopać dostają normalne 5% , ludzie z profesja trader np dostają możliwość robienia większej ilości sell orderów, czy też płacą mniej podatku sprzedając itemy, opcji jest wiele.

Xarthias:
A, jeszcze jedno na obronę learningów.
Robienie ich uczy cierpliwości i długofalowego planowania - imo rzeczy niezbędnych nie tylko w Eve.

Poza tym, pies z learningami. Dla mnie mogą je zabrać, nie dawać tych 12 punktów czy free sp. Płakał nie będę. Ale niech w zamian dadzą coś, dzięki czemu będę się różnił od innych.
Niech poprawią bloodliny.
Niech dadzą jakieś skille/traity/druty/dragi rasowe. Nawet nie dające jakiś gigantycznych przewag, ale np 2% do dmg dron dla Gallente, 2% do speeda dla Matarów etc. Niech Gallente lecący statkiem Gallente ma choć odrobinkę przewagi nad Amarrem lecącym statkiem Gallente (przy założeniu identycznych skilli do tego statku). I vice versa.
Niech coś KURWA zrobią, żeby wybór rasy na początku cokolwiek znaczył. Cokolwiek, poza kilkoma zdaniami ukrytymi gdzieś głęboko w sekcji Background na eve-o, a których 90% nowych graczy na oczy nie widziało.
Chcę latać szybko i szybkimi statkami, i chcę być w tym najlepszy? Biorę Matara, bo ma do tego bonus, a nie Caldari, bo lubię faszystów albo kręcą mnie laski w mundurach. Mogę wziąć tego drugiego, ale godzę się wtedy na to, że zawsze będę odrobinę gorszy w tej dziedzinie od podobnie wyskillowanego Matara.

Ja wiem, że upraszczanie gry zwiększa ilość osób grających w nią. I że jest to bardzo na rękę CCP (więcej kasiory). I nawet to rozumiem.
Tylko za cholerę mi się to nie podoba.

Doom:

--- Cytuj ---Niech dadzą jakieś skille/traity/druty/dragi rasowe. Nawet nie dające jakiś gigantycznych przewag, ale np 2% do dmg dron dla Gallente, 2% do speeda dla Matarów etc. Niech Gallente lecący statkiem Gallente ma choć odrobinkę przewagi nad Amarrem lecącym statkiem Gallente (przy założeniu identycznych skilli do tego statku). I vice versa.
Niech coś KURWA zrobią, żeby wybór rasy na początku cokolwiek znaczył. Cokolwiek, poza kilkoma zdaniami ukrytymi gdzieś głęboko w sekcji Background na eve-o, a których 90% nowych graczy na oczy nie widziało.
--- Koniec cytatu ---
A co wtedy z pirackimi statkami? :P

sc0rp:

--- Cytat: Oxylan w Listopad 26, 2010, 03:44:54 ---Masz racje ale co zrobić, myśle że jest sposób na zmianę stanu takiej rzeczy, tylko albo nie mają pomysłu albo nie chcą takich zmian, wystaczy łatka która daje bonusy - profity dla bloodline czy profki np, szybsze skilowanie danej grupy skilów względem bloodline - profesji i tak np naukowiec skiluje szybciej skile w tematyce inwentowania itp, prospektor szybciej skiluje skanowanie, górnik kopanie itp.

Inna opcja to specjalne profity np, górnicy umieją szybciej czy też więcej kopać, dostają 7% bonusu do kopania na lvl skilla, ludzie z inna profesją jeśli chcą kopać dostają normalne 5% , ludzie z profesja trader np dostają możliwość robienia większej ilości sell orderów, czy też płacą mniej podatku sprzedając itemy, opcji jest wiele.

--- Koniec cytatu ---

pfff ok pod warunkiem ze kazdy bedzie mogl na nowo wybrac swoj bloodline.

Doom:
A czemu mieliby to umożliwić? Zarówno w opisie bloodline, jak i w dostepnych dla niego opcjach były skile kierujące w odpowiednią stronę, a stare chary były tworzone z myśla o konkretnym zastosowaniu więc nie widzę czemu miałoby to zaszkodzić starym którym tego brakuje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej