Eve Online > Patche i dodatki

DevBlog: learning skills are going away

<< < (8/50) > >>

Goomich:
4,7, prezencje mam na 4.

A narzekać oczywiście muszę, bo nie wiem, gdzie je dać. prawdopodobnie na jakieś statki T2 na 5, ale matarskie i galente BSy strasznie kuszą

Platfusek:

--- Cytat: ChemicalRider w Listopad 25, 2010, 15:50:17 ---Z tego co zrozumiałem - wywalają learningi kompletnie z gry, w zamian dodają do każdego atrybutu +12 punktów (nie można ich tykać przy remapie) oraz dają do wydania wszystkie SP utopione w learningach. Ok - więc jak tak będzie, to nikt nie powinien narzekać+12 punktów to jak mieć wszystkie learning na 5 + bonusy z impów jakieś, czyli pewnie będzie spokojnie 12 punktów. Nikt nie będzie na tym stratny, a na pewno nie ludzie którzy wyskilowali na 5 learningi.. najbardziej na tym skorzystają nowi gracze którzy nie potrafią zrozumieć dlaczego zamiast skilować się do statku oni muszą przez bite 1-2 miechy skilować jakiś punkciki. CCP w końcu się obudziło i bardzo dobrze.

--- Koniec cytatu ---

Takie uproszczanie ujednolicanie spłyca grę. EVE to miał być sandbox a dzieje się coś zupełnie odwrotnego, ogranicza się rozwój i ścieżki jakimi można podążać. Ktoś był niecierpliwy, nie robił learnów i trochę wolniej skilował, ktoś był bardziej cierpliwy i patrzył długofalowo - klepał learny do końca i miał niewielką przewagę. Tak właśnie być powinno, powinien być wybór, a nie każdemu tak samo co to za pomysł.

Co mnie obchodzi ktoś kto zaczyna gre, ja tez zaczynałem i robiłem learny, kto mi ten czas wynagrodzi bo 20m to śmieszna cena, powinno być proporcjonalnie do danego momentu gry gdzie 20m to jak 20b po dwóch latach.

Dormio:
Ja też nie jestem happy, bo wg mnie to równanie wszystkich od kija i wciskanie w jeden "właściwy" format, bez patrzenia na story. Najpierw zrównali wszystkim atrybuty startowe (bo wszyscy latali Achurą), w efekcie NIE ma znaczenia jaką rasą się gra, jaki bloodline się wybierze, etc. Gra zubożała.
Teraz tnie się siekierą kolejny element, nie patrząc, że część graczy straci. Teoretycznie powinienem się cieszyć (9.9 zamieniam na 12), ale 10% ze skilla learning liczyło się od całkowitej wartości atrybutu. Wystarczyło mieć wystarczająco wysoki startowy by na tym korzystać - 10 z skilli dawało 1 z learninga (+10% na lvl5), przy +5 implancie dawało już 1.5, a zatem wystarczy mieć więcej niż 5 startowego atrybutu by stracić na tej zmianie. Zatem najwięcej stracą chary najstarsze które powstały przed wprowadzeniem nowych bloodlines, bo część z ich atrybutów jest nieremapowalna.

PS
W moim wypadku stracę na percepcji pomimo, że mam learningi mam 5/4 +10%

Anna Nietrzeba:
O lol ja mam na każdej postaci wbite lerningi na maxa czyli 5,3 mil sp :). Mam nawet postać z 7mil sp z czego 5,3 w lerningach  ;D . Pytanie czy da się zrobić z takiej postaci majac pule 5,3 mil dobrego pilota cepów minmatarskich?
Frytki minmatarskie mam poki co na 4 , enginiering i electronics na 4 tez. Reszte trzeba ciągnać od zera. Hmm jak teraz najlepiej wykorzystać pulę zakładając ze to ma być pilot stilleto?

Ellaine:
Wskoczą mi carriery na 5 :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej