Eve Online > Dyskusje ogólne
Zarabianie w null (ponownie), było: [Polityka] Chaos na południu - 25.07
Ellaine:
Hm, no może i rzeczywiście część kerbirów w Eve bierze się stąd że pvp nie jest instant action jak w większości innych MMO. Przypomina trochę bardziej (abstrakcyjne) działania wojenne a trochę mniej mecze sportowe. Dla mnie to gigantyczna zaleta. Ale z drugiej strony rzeczywiście często złapanie jakiegoś celu trwa dłużej niż jestem online.
Platfusek:
--- Cytat: SokoleOko w Listopad 24, 2010, 13:56:08 ---stuff
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli tak brakuje ci wyzwań to czemu się nie przeniosłeś z kolegami do venal do systemu gdzie siedzi pandemic legion?.
Odpowiem ci - bo ty tak samo jak inni tobie podobni z własnoręcznie dopisanymi titlami "elita eve" lubicie łatwe kile, szukacie raterów i innych przypadkowych ludzi z fitem pve aby w swoich wyfarmionych frakcyjnych statkach z oficerskimi modułkami mieć parę ekstra punkcików i bardziej kolorowy szlaczek albo ikonkę na stronie www out of game.
Nigdy nie pomyslałeś że mamy taki stan rzeczy bo większości ludzi w eve po prostu nie interesuje zaspokajanie czyjegoś fetysza własnym kosztem (dodatkowego kila na killboardzie)? Jest jak jest bo ludzie mają ciekawsze rzeczy do roboty i osoba pirata, pvpera czy inaczej psuja chcącego komuś innemu zepsuć zabawę, jest na równi z np. lagiem, z warpem przez duzy system albo z brakiem standa do agenta. Ludzi którzy nie podzielają waszego fetysza nazywacie nobami, kerbirami, chociaż większość czasu robicie dokładnie to samo co oni, różnica polega na tym że wy wykorzystujecie zarobione pieniądze aby zepsuć gre innym podczas gdy inni tego nie robią.
Dla większości ludzi w eve spotkanie z piratem/pvperem jest po prostu jednym z wielu problemów na drodze do celu (misje, haulowanie, handel), a nie celem samym w sobie.
Przepraszam jeżelii kogoś boli prawda na temat stanu rzeczy w eve.
Val Heru:
ten typ rozmowy ktory jest w tym temacie przewija sie od....zawsze? 2 strony barykady pvp vs pve i kto jest lepszy :)...moja pimped raciarka czy twoje 1000kili...kto ma tyle kili musi byc nolifem i psycholem...jak bede chcial to tez sobie wyklikam 1000kili i bede pvp hardkorem....nie bedziesz ty nedzny kerbirze i wogole idz sie zabij za to ze robisz anomalie nie to co ja hardkor pvper ktory robi je tylko wtedy kiedy potrzebuje...itd itd :)
jakby wszyscy robili to samo bylo by zajebiscie nudno a tak wystepuje roznorodnosc jak w przyrodzie, naturalna selekcja, rozne grupy spoleczne, podobne charaktery sie przyciagaja wiec zakladaja korpy i albo razem lataja na pvp albo razem kopia skalki albo cos tam jeszcze
z drugiej strony w przyrodzie konflikty sa normalne wiec keep goin ;D
--- Cytat: ChemicalRider w Listopad 24, 2010, 17:23:49 ---P.S. Sokole, większość machów na kerbirce to pasywne tanki, bo tym statkiem tankuje się dpsem.. poza tym - wychodzi taniej na pasywnej.
--- Koniec cytatu ---
takie male wtracenie :p
http://zbulu.kei.pl/pbn/kb/?a=kill_detail&kll_id=36246
Ellaine:
--- Cytat: Platfusek w Listopad 24, 2010, 17:44:58 ---Nigdy nie pomyslałeś że mamy taki stan rzeczy bo większości ludzi w eve po prostu nie interesuje zaspokajanie czyjegoś fetysza własnym kosztem (dodatkowego kila na killboardzie)? Jest jak jest bo ludzie mają ciekawsze rzeczy do roboty i osoba pirata, pvpera czy inaczej psuja chcącego komuś innemu zepsuć zabawę, jest na równi z np. lagiem, z warpem przez duzy system albo z brakiem standa do agenta.
--- Koniec cytatu ---
Eeee, różne przeszkody na drodze do ISKów psują Ci grę? Czy Twoim ideałem gry jest system 1 kliknięcie 1 miliard? Klikasz 1000 razy, masz bilion, nic Ci nie przeszkadza ani nawet nie spowalnia => super gra :O
Polecam progress questa :)
Zawsze myślałem że gry polegają na tym żeby pokonać przeciwników / trudności a nie na tym żeby ich nie było :)
sc0rp:
--- Cytat: Venzon 2003 w Listopad 24, 2010, 16:55:18 ---@Dark Flonoe: to czy ktos jest kerbirem sprawdza sie tutaj: http://eve-kill.net/?a=pilot_detail&plt_id=318469&view=kills
Real kills: 36
Losses: 19
no comment
--- Koniec cytatu ---
Bardzo mnie cieszy ze dyrektor bufu zwrocil na mnie swoja uwage tylko szkoda ze mu sie nie chcialo sprawdzic dokladnie (a moze zabraklo tzw. mozgu?), otoz to moja pierwsza postac ktora ponad rok temu zostala zdegradowana do "carebear char" co pokazuje ten killboard (last lost: marzec 2010). Jesli chcesz cos sprawdzac to sprawdzaj to dokladnie: http://eve-kill.net/?a=pilot_detail&plt_id=720632
Kills: 42
Real kills: 37
Losses: 3
Damage done (ISK): 4.97B
Damage received (ISK): 0.12B
Chance of enemy survival: 7.5%
Pilot Efficiency (ISK): 97.74%
Last loss: 11 dni temu.
Dla porownania caly twoj corp ma srednia Efficiency: 76.69%
Wow jak to sie stalo ze ja kerbir mam wyzsze isk eff niz srednia w twoim pro pvp corpie (od venzon 2003 tez mam wyzsze isk efficiency, ale jako ze w odroznieniu do ciebie nie jestem ignorantem to nie porownuje sie do twojego chara bo nie wiem czy to twoja postac pvp)? Czy to oznacza ze jestem lepszym pvperem niz przecietny czlonek Twojego corpa? wiesz ja sie wogole nie uwazam za pvpera i takie porownanie do pvp corpa lub inne pvpera uwazam ze jest rownie trafne co porownywanie jablek do gruszek no ale skoro killboard jest wyznacznikiem to nie wiem jak ty ale widze ze skutecznosc po przeliczeniu na iski mam wyzsza
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej