Śmietnisko > Off Topic
Fotoblog
Hastrabull:
Jedna Pani robiła zdjęcia, druga była modelką :)
Syntion:
--- Cytat: Hastrabull w Czerwiec 29, 2011, 11:03:21 ---Tym razem chciałem zareklamować blog mojej dziewczyny, którą zaraziłem fotografią :) Z tym, że ona lepiej ma, bo laski pstryka a niektóre nawet trochę (ale w granicach smaku) się przed nią rozbierają >:D
Zapraszam:
http://annaburchard.pl
Na każdym zdjęciu po najechaniu na prawą krawędź pojawia się strzałka umożliwiająca pokazanie kolejnego zdjęcia
--- Koniec cytatu ---
A od jak dawna twoja dziewczyna jest "zarazona" ta fotografia?
Hastrabull:
Nie uwierzysz jak ci powiem, ze od całkiem niedawna. Mniej niż rok
Syntion:
--- Cytat: Hastrabull w Lipiec 01, 2011, 11:11:23 ---Nie uwierzysz jak ci powiem, ze od całkiem niedawna. Mniej niż rok
--- Koniec cytatu ---
A od jak dawna robi zdjęcia ludziom pozującym?
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Gregorius w Marzec 15, 2011, 14:28:17 ---Akurat nieużytki (zarośla) to bardzo dobra rzecz. Zauważ, że jak zaopaskujesz całą szerokość rzeki w mieście, to w przypadku wyżówki tak spiętrzysz rzekę, że tereny poniżej będą mieć solidny problem z zalewaniem. Były już toczone boje o zagospodarowanie prawej strony rzeki, gdzie planowano wyciąć zielsko, zrobić ostrogi i stworzyć riwiery. W takiej sytuacji zniszczone zostaną jedyne obszary retencyjne na tym obszarze miasta - duży błąd w ujęciu hydrologicznym.
A swoją drogą - nieprawda, że to brzydkie miasto - oczywiście jak każde inne ma swoje "paskudy" jednak są też i piękne miejsca ;) Jednym z nich jest 'Etna' - czyli mega-hałda z popiołów i takich tam odpadów z elektrociepłowni Siekierki. Teraz na wiosnę zarośnie fajną trawką - super miejsce : zarówno widoczki, jak i super 'przygotowane' pole do offgolfa ^_^
--- Koniec cytatu ---
Ustosunkuje się może i ja do tego co napisałeś. Fakt faktem rzeka zwana Wisłą nie jest może zbyt dobrze uregulowana ale ... gdyby przed choćby Warszawą stworzyć kilka miejsc gdzie rzeka mogła by się swobodnie rozlewać to nie było by problemu. Dobrym przykładem o ile wiem jest Odra a raczej jej lewy brzeg. Po stronie niemieckiej są tereny czysto zalewowe gdzie nie można nic uprawiać itd i rzeka się swobodnie tam rozlewa i im wyżej z biegiem rzeki tym mniejszy problem (gdyby ktoś coś takiego zrobił i po naszej stronie nie było by problemów z rzeką). Przyznaje, że wiedzy na te tematy nie posiadam ale z logicznego punktu widzenia jeśli byłyby stworzone podobne warunki na Wiśle i ludzie wiedzieli by, że w pewnych miejscach nie można się budować ani nic wartościowego uprawiać to i miasta takie jak np Sandomierz nie były by zagrożone powodziami bo pęd i siła rzeki wytraciła by impet przed miastem a nie w mieście.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej