Eve Online > Dyskusje ogólne

Dywagacje o EPL

<< < (3/6) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: Ganiles w Listopad 16, 2010, 11:41:54 ---SokoleOko: dlatego ze to nie tylko dedykowany prober, a jedynie expanded probe na specjalne okazje ( na normalnym ficie pvp)

--- Koniec cytatu ---

Myślę, że się nie rozumiemy.

Oczywiście, że w małym gangu nie stać na "dedykowanego probera" (np. po prostu coverta), bo jeden ship z DPS-em mniej. W takim razie trzeba znaleźć sposób, żeby wsadzić Expanded Probe Launcher na których z shipów, które już mamy w gangu.

Rzuciłem przykład Vagabonda, bo to pewien standard roamerski (mówię o Vagasie na AC jako takim, nie z launcherem). OK, wolicie artylerię. W takim razie ja mówię, że Cynabal jest ostatnim statkiem, który się do tego nadaje, bo albo kupę czasu tracicie na odpalanie wygaszonych modułów, albo wariant gdzie wszystko jest online jednocześnie będzie miał żadnej wartości bojowej (zwróć uwagę, że ten mój Vagabond wiele nie traci mimo Launchera).

Skoro Cynabal się nie nadaje do tego, to może Rapier. OK, nie jest to pure DPS ship, ale w gangu bardzo przydatny. Skoro nie Rapier (bo np. chcecie pure DPS w gangu), to może Loki (wersja DPS-owa, nawet bez subsystemu do webów - po prostu tank+artyleria+expanded probe launcher).

Na marginesie - skoro artyleria to na jaki dystans walczycie tymi Cynabalami i co trzyma cel?

Khobba:

--- Cytat: SokoleOko w Listopad 16, 2010, 11:56:21 ---Na marginesie - skoro artyleria to na jaki dystans walczycie tymi Cynabalami i co trzyma cel?

--- Koniec cytatu ---
np. to :)

sneer:
a dlaczego to nie miałoby być równiez proberem ????

SokoleOko:

--- Cytat: Khobba w Listopad 16, 2010, 12:54:17 ---np. to :)

--- Koniec cytatu ---

Czyli jednak klasyczna para heavy tacklerów (rozumiem, że odpowiednio także Rapier/Huginn?)

Faktycznie, idealnie byłoby gdyby to właśnie recon miał launchera, bo i tak DPS (z dział/missile'i) z niego żaden.

Ganiles:
SokoleOko: ten cynabal jest gorszy w probowaniu od dedykowanego probera. Nie zawsze lata sie w taka ilosc osob zeby bylo miejsce dla probera, tacklera i ew.  Czasem leci sie w samym dps med range (20-50km). Przelatujesz sobie wiec takim gangiem 2-3 osob, widzisz w skanie maraudera, myslisz ee misje klepie, fajnie byloby miec probera i lecisz dalej.
A wystarczy tak niewiele jak offlinowany probe luncher. (kto spamuje skaner kiedy widzi ze w skanie same cynabale? - covert albo recon to logoff albo cloak)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej