Eve Online > Gank Night PL
gang najt osiem?
SokoleOko:
--- Cytat: Gregorius w Grudzień 13, 2010, 09:40:57 ---I tu dochodzimy do dość ważnego pytania : czy robimy serious fleet czy lol-fleet ;) Jak będą logistyki t1 i lol-shipki, to jasna sprawa, że daleko nie zalecimy ;)
--- Koniec cytatu ---
Bez przesady, przy w miarę dużych liczbach i FC-owaniu określonym na cel strategiczny (dowieźć fracht do celu, czyli zabić/zjammować tacklerów, po czym karawana rusza dalej) to może być całkiem skuteczne. Fracht jest zbyt duży, żeby go instapopnąć w warunkach polowych (przecież nie wskoczymy w kampę kilkunastu arty-Tempestów), a logistyki stale będą go naprawiać. Trzeba mieć koniecznie hull repki, bo struktura we frachcie będzie trzeszczeć. Z dedykowanym weberem fracht będzie poruszał się jak Cynabal ;)
Kwestię "news po fakcie na postawie naszych materiałów" już chyba rozstrzygnęliśmy wcześniej ;)
Po uświadomieniu przez chłopaków też zaczynam się zastanawiać, czy byłby to dobry pomysł. Chyba lepiej samemu zmontować film/tekst i po fakcie opisać ;)
Gregorius:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 13, 2010, 09:56:30 ---Bez przesady, przy w miarę dużych liczbach i FC-owaniu określonym na cel strategiczny (dowieźć fracht do celu, czyli zabić/zjammować tacklerów, po czym karawana rusza dalej) to może być całkiem skuteczne. Fracht jest zbyt duży, żeby go instapopnąć w warunkach polowych (przecież nie wskoczymy w kampę kilkunastu arty-Tempestów), a logistyki stale będą go naprawiać. Trzeba mieć koniecznie hull repki, bo struktura we frachcie będzie trzeszczeć. Z dedykowanym weberem fracht będzie poruszał się jak Cynabal ;)
--- Koniec cytatu ---
Pamiętasz co było na GN z cruzami logistycznymi t1? Wątpię by udało się tym cokolwiek zdziałać ;) Chyba, że masz na myśli logistyki t2, tacklera t2 etc. To wtedy właśnie powstaje nam serious flota. Albo rybki albo akwarium - stąd moje pytanie o "jakość floty" :) [swoją drogą, jeśli inni będą w lol-shipach t1, to i ja nie zamierzam wtapiać wtedy scimitara - kapiszi ? ot taka matiematika :>]
SokoleOko:
--- Cytat: Gregorius w Grudzień 13, 2010, 10:04:02 ---Pamiętasz co było na GN z cruzami logistycznymi t1? Wątpię by udało się tym cokolwiek zdziałać ;) Chyba, że masz na myśli logistyki t2, tacklera t2 etc. To wtedy właśnie powstaje nam serious flota. Albo rybki albo akwarium - stąd moje pytanie o "jakość floty" :) [swoją drogą, jeśli inni będą w lol-shipach t1, to i ja nie zamierzam wtapiać wtedy scimitara - kapiszi ? ot taka matiematika :>]
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam z opowieści, ale nie ma co porównywać - przecież wtedy tamte shipy były fitowane na DPS, a tutaj chodzi o to, żeby logistyki (T1 czy T2) były logistykami. Czyli po pierwsze repki, po drugie cap, po trzecie jakieś działo (civiliany byłyby super) do whorowania killi i tyle.
Shipy DPS-owe - jak kto woli. BC-ki i Blackbirdy będą zupełnie OK, nie ma sensu inwestować jakieś HAC-e.
Każdy przylatuje według zasobności portfela, ale - Papug - nie bądź "mientki" i nie wytaniaj. Zrobisz dwa, trzy Sanctumy i odrobisz Scimitara. Skill Logistics zobowiązuje :)
Ranshe:
--- Cytat: SokoleOko w Grudzień 13, 2010, 10:10:18 ---Pamiętam z opowieści, ale nie ma co porównywać - przecież wtedy tamte shipy były fitowane na DPS, a tutaj chodzi o to, żeby logistyki (T1 czy T2) były logistykami. Czyli po pierwsze repki, po drugie cap, po trzecie jakieś działo (civiliany byłyby super) do whorowania killi i tyle.
--- Koniec cytatu ---
O ile dobrze pamiętam, próbowaliśmy też sami zastąpić scimy logistykami t1 na którymś z roamów, nie wyszło to za dobrze. Papuga chyba wtedy akurat nie było. Jednak co scim to scim.
--- Cytuj ---Każdy przylatuje według zasobności portfela, ale - Papug - nie bądź "mientki" i nie wytaniaj. Zrobisz dwa, trzy Sanctumy i odrobisz Scimitara. Skill Logistics zobowiązuje :)
--- Koniec cytatu ---
Ahahahahahaha :D
Ganiles:
Wedlug mnie jeden LOL we flocie wystarczy - bedzie to fracht ktory jak magnes bedzie sciagac wszystko w okolicy i rozpalac wyobraznie co tam takiego jest ze xx okretow go eskortuje.
Co do skladu floty - zalozenie GN jest takie ze okret nie wroci, wiec kazdy bierze to na co go stac i w czym bedzie sie bawic. Idea jest przeprowadzenie frachta do celu i powrot (malo realne :D) albo doprowadzenie go najdalej jak sie da (bardziej realne, oby jak najdalej).
Juz mi sie widzi info na glownej stronie evki ze w systemie xx tuz przed sylwestrem na markecie pojawilo sie 500.000 czy 600.000 m3 spirytusu :)
edit:
albo ze zostal zniszczony konwoj wiozacy spirytus do systemu xx (chociaz wolalbym pierwsza opcje :D)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej