Forum Gry > World of Tanks
Nowy Polski Czołg ( niestety nie w WoT )
Khobba:
[gmod]Wątek o F-16 vs Gripen przesunięty tu[/gmod]
Kara Mon:
Gizmo ale nie zaruzcaj naszej armi w okresie meidzywojennej zacofania mowiac ze nic nie bylo. W tym okresie nasza armia to nie byl ulan na koniu i stara armata ciagnieta przez konia. Fakt nie mielismy takiego sprzetu jak niemcy (bo nam ruscy nie chcieli ich wyprodukowac) ale w swojej klasie nasze masyzny wykorzystywane przez wojsko byly swietnymi konstrukcjami. Wszelkiej masci ciagniki i transportery , pojazdy wsparcia piechoty , okrety podwodne ( nie zbudowano ich podczas wojny tylko przed ) , swietne niszczyciele , Łos bedacy jedna z najbardziej zaawansowanych konstrukcji tego okresu. Wszystkiego nie da sie wyliczyc co ciekawego nasi inzynierowie w tym okresie wymyslili i skonstruowali , a ze blobem nas zadeptano to inna bajka :P
Gizmo79:
--- Cytat: Dormio w Listopad 10, 2010, 10:05:28 ---Z czym masz chłopie problem ? A może nie podoba Ci się, że inżynierowie w Polsce próbują wykorzystać swój potencjał, a nie zbijać bąki w czasie godzin pracy za jakie im płacą ?
--- Koniec cytatu ---
Przecież napisałem z czym mam problem, zerknij wyżej. Ci twoi inżynierowie to pięknie potrafią doić budżet państwa obiecując gruszki na wierzbie.
A stan polskiej armii jest tragiczny i nie tylko sprzętowy, co ostatnio udowodnili spec piloci spec pułku wprasowując się w rosyjską ziemię.
Chcecie się czarować i śnic o potędze, łudzić się, że wszystko jest OK to proszę bardzo, wolna wola.
Kalressin:
To co mamy sie uzbrajac w gazrurki i pokrzywy?
Niezupelnie rozumim o co ci chodzi.
Doom:
--- Cytuj ---Wszystkiego nie da sie wyliczyc co ciekawego nasi inzynierowie w tym okresie wymyslili i skonstruowali , a ze blobem nas zadeptano to inna bajka
--- Koniec cytatu ---
Sami też sobie w stopę strzeliliśmy. Zbyt długo w wojsku polskim tamtego okresu dominowała doktryna kawaleryjska. Wszystkich tych nowinek technicznych zamawiano zbyt mało, bo albo budżet nie pozwalał (kiedyś człowiek uczący mnie histori i pasjonat tamtego okresu dowcipnie stwierdził ze 80% budżetu armi szło na siano dla koni :P ) na więcej, albo z założenia miało być tego mało w celu wsparcia kawaleri, albo oba czynniki na raz. Zbyt późno wypchnięto z kregów decyzyjnych kawalerzystów aby coś dało się zrobić
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej