Forum Gry > World of Tanks

Nowy Polski Czołg ( niestety nie w WoT )

<< < (5/11) > >>

gregor40:

--- Cytat: Kane McCallan w Listopad 09, 2010, 18:44:40 ---Ale Polska obecnie nie potrzebuje MBT. Jak by wielki brat za buga na zatakowal to i tak zawsze bedziemy mieli za mało.

--- Koniec cytatu ---

I to trzeba zmienić! Si vis pacem, para bellum. Oczywiście nie za jednej kadencji PO czy PiS, ale uzbrojenie państwa tak, aby liczyło się w konflikcie nie wykracza poza możliwości Polskiej ekonomii. A jeśli ktoś uważa, że konflikt lokalny w naszym regionie bez eskalacji do wojny światowej jest niemożliwy to znaczy że spał na historii.

MGGG:

--- Cytat: Ptysiu w Listopad 09, 2010, 18:24:51 ---Raczej szkoda, że nie ma kasy na te czołgi. Na przykład zastąpienie Leopardami II, już używanymi w naszej armii starszych T-72/Twardych. Co prawda polski nie jest, ale w ścisłej czołówce już za to tak :).

--- Koniec cytatu ---

L2 A4 to wystarczajaca kontrukcja jak na nasze warunki. Generacyjnie na poziomie M1 Abramsa czy brytyjskiego Challangera. Twardy ma gorsze paramentry, co powoduj, ze jest zaliczany do generacji 2+, a nie 3 jak Leo.

Anders to wóz wsparcia (ogniowego) dla piechoty. Mam nawet 4 miejsca dla piechurów z tyłu. Technologicznie to może być w zależności od osprzętu najwyższa półka światowa. Byleby go teraz polska armia kupiła.

sneer:
róznica w generacji sprzetu moze byc taka ze anders z armatą może okazać sie skuteczniejszy od t72 ...i kto wie moze tez on par z pt91 przy nizszych kosztach ekploatacji i wiekszej uniwersalnosci
wszystko zalezy od osprzetu

Kara Mon:
Nie mzoe byc za dobry bo caly projekt ukreca i kupia jakas chinszczyzne :p , juz pare roznych wojskowych konstrukcji bylo, jak sie okazywalo ze sa bardzo dobre to caly projekt moment upadal  :D

sneer:
łatwiej dac w łape kilku dysydentom niz konkurowac potem na rynku ...fakt ....
a ja jestem dobrej mysli ... zbrojeniówka bez jakiegos wlasnego projektu leży i kwiczy

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej