Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Polacy w Eve (Jezzuuu, który to już raz?) (było: Odp: AAA pod ostrzałem).

(1/18) > >>

yalien:
Siemka SokoleOko,

Jasne ze splycam, szczegolnie ze kazda taktyka jest dobra jesli dziala. Jak napisalem nie chcialem byc zlosliwy. Generalnie to jest tak ze jako jeden z korpa kerbirow mamy tez troche fanu ganiaja za neutami.

Generalnie to ruskie rzadza w grze. Niestety my Polacy mamy cos takiego we krwi ze nie potrafimy wspoldzialac w ramach swojej nacji. Nie dotyczy to tylko EVE. Gram rowniez w WoW-a, Lotro, BC2 i wszedzie widze to samo. Prubujemy stworzyc polskie corpy/guildie. Na poczatku jest entuzjazm i ochota dzialania apozniej zaczyna sie whinowanie, podjazdy, niesnaski i wszystko sie powoli rozpada. Natomiast w miedzynarodowym gronie ucichamy (moze dlatego ze wielu ludzi ma problem z angielskim) i dostosowujemy sie do rozkazow....

Ze wzgledu na swoj zaawansowany wiek (4+) szukam raczej towarzystwa ludzi 2+, 3+. W takich przypadkach nawet my Polacy potrafimy patrzec na rzeczy z inej perspektywy i potrafimy w wiekszosci przyzpadkow zachowywac sie normalnie ...

Ot taka nasza przywara narodowa

[mod]Wydzielone z wątku AAA pod ostrzałem. M.[/mod]

SokoleOko:
Ze względu na młodszy wiek (3+) nie widzę "wartości dodanej" w tworzeniu narodowych organizacji w świecie wirtualnym. To, że akurat teraz jestem w polskiej korporacji wynika tylko i wyłącznie z faktu, że z mojego punktu widzenia była to najlepszy wybór. Międzynarodowe organizacje mają zwykle fajny klimat ze względu na mieszanki kulturowe.

Nie ma co biadolić nad tym, że "Polska nie trzęsie Eve tak jak Rosjanie" ;)

yalien:
hehehehe,

Tak myslalem ze masz okolo 3+. To mozna wyczuc czytajac twoje posty. Rabbit ma prawdopodobnie takze 3+.

Ale wracajac do meritum. nie biadole  ;D.  Ja rowniez widze wiecej pozytywow w miedzynarodowych organizacjach   ;D. Znam kolesia ktory jako moj qumpel dolaczyl ze mna w WoW do miedzynarodowej gildii nie znajac angielskiego... tlumaczylem mu wszystko online. Po 2 latach takiej gry qumpel rozumie 80% tego co do niego mowia i potrafi tez odpowiedziec. Nie jest to angielski literacki ale jest...  8).

A teraz zgodnie z tematem pytanko: AAA najgorsze ma za soba czy tez dalej rownia pochyla w dol? Jak popatrzec na mape polityczna to wielu sasiadow AAA tak sie wyraze urwalo swoj kawalek tortu z bylych terenow -A- ...

Wojna jakby przygasla, jesli sa bitki to jakies malutkie. Wczoraj raportowali tytka bodajze -A- w GE (ot mala sensacja na intelu).
Mimo przycichniecia dzialan wojennych wydaje mi sie ze nie mona mowic o ustaleniu sie konsensusu. Cos wisi w powietrzu...

Wczoraj slyszalem plotki ze kowen sie powoli rozsypuje ... TROL?

Mikker:

--- Cytat: yalien w Październik 29, 2010, 11:36:09 ---Wczoraj slyszalem plotki ze kowen sie powoli rozsypuje ... TROL?

--- Koniec cytatu ---

Raczej to nastapila zmiana wart i zmiana wartosci.Praktycznie caly core covenu(lacznie z lidershipem fc etc) ktory walczyl z MASS , RA , Goonami i zdobywal eso albo nie gra albo opuscil szeregi covenu , zastapili ich mlodsi.Tak ja to odczuwam.99% ludzi we flotach c0venu to nowe nicki :)

Jonas:
C0venowi do rozpadów daleko. Na liczby we flotach nie narzekamy, FC są, cała reszta też działa jak należy. A bitki są, wystarczy na nasz kb zerknąć, a że nie epickie ze spadającymi supercapslami to już nie nasza wina, że wróg nie chce się postawić. :) A wojna trwa nadal.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej