Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

[Polityka] Północny wschód czyli "Tańczący z Niedzwiedziami"

(1/202) > >>

Calix:
Czas zacząć wątek o zadymie w dronkowie. Stan obecny:
Doszło do jaktki w UDVW-O gdzie biliśmy POSa. Pojawiło się dronkowo więc nasza flota (BSy) poszła prosto na nich. Jako że spadłem relatywnie szybko i musiałem gnać po kolejny statek detali nie podam. Wróciłem po makabrycznych perypetiach (warp prosto w środek wrogiej floty i warp out na strukturze) w sam raz na bójkę w LS-JEP udało nam się utrzymać pole. Wraków przeciwnika na oko więcej. Ciężko powiedzieć ile straciliśmy ile ubiliśmy dopóki nie spłyną wszystkie k-maile. Akcja trwa padł kolejny POS dwa inne reinforcowane szykuje się powtórka jutro.

Pozdrawiam

Gregorius:
A może jakieś tło historyczne ? :>

Czy jest to revenge za to, że dronkowcy mieli chętkę na Geminate ? Czy jakaś planowana inwazja, celem zajęcia dronkowa ?

Jestem szalenie ciekaw, czy tym razem będzie wsparcie od RA (ISKami na PL :P)

Lt Rook:
Tło historyczne? Raczej takiego niema, NC chyba się bardzo nudzi skoro zadziera z dronkowem :D
Czy to zemsta za Geminate, obawiam się że zemsta może się klęską zakończyć.

LS http://eve-kill.net/?a=kill_related&kll_id=7869877
UD http://eve-kill.net/?a=kill_related&kll_id=7873321

W tych bitkach widać Legion+pety+RA, więc RA już zaangażowane.
I dali rade mimo mniejszych liczb, do tej wojny w razie czego dołączy jeszcze Solar Fleet/Solar Wing.

Pytanie czy NC jest gotowe na taki "taniec z niedzwiedziem" ?  ;)

Ptysiu:
Marsze na Moskwę mają długą i szczytną tradycję rozsmarowywania się po drodze. Nie mniej za tą ofensywę kciuki trzymam, mimo iż o jej sukces bym się nie zakładał ;).

Calix:
Gregorius:
W moim sojuszu padło hasło że ruszamy na dronkowo z NC. Dlaczego na nich? Chodziły słuchy że mają odbić Geminate, ale ja osobiście obstawiam że chodziło raczej o nudę i chęć mobilizacji ludzi do zrobienia czegoś lub jak kto woli - zniszczenia czegoś.
Ptysiu, ltrook:
Czy NC jest gotowe? Czy ma szansę? Pojęcia nie mam. Za krótko siedzę w tej grze żeby stawiać takie tezy. Morale po wczorajszych walkach jest cholernie wysokie. Informacja że bitka idzie powoduje skok na lokalu o kolejną 100 czy 200, a to tylko siły z "Vale of Silent" czy R.A.G.E i ME z gośćmi. Drugie tyle zazwyczaj lepszego sortu wrzucają Morsus Mihi i RAZOR. Na pewno będzie ciekawie.

Na Moskwę (1A8-6G) raczej nie idziemy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej