Eve Online > Dyskusje ogólne

Boty

<< < (19/28) > >>

Chupacabra:
jeszcze trochę cennych informacji a dostaniemy bana :)

Jakbyśmy się spieli to może stworzymy wspólnie nową rasę npc, która będzie atakować graczy również w higseku i może CCP skorzysta z naszych badań, prac i to zaimplementuje w jakimś dodatku w ....powiedzmy 2025 roku :) bo dyskusja na temat sztucznej inteligencji staje się coraz bardziej zaawansowana.

Albi, pamiętam jak robiłem jakieś pierwsze misje i widziałem na ogromnych asteroidach kompleksy górnicze i wtedy chciałem w przyszłości taki mieć, własna kopalnia :) Super!!! no ale potem dowiedziałem się, że nic z tego :( Szkoda, bo taki kompleks mógłby ta ogromną skałę drążyć przez jakiś czas. W zależności od intensywności wydobycia i zasobności skały po powiedzmy pół roku trzeba by było zwinąć interes i szukać innej skały. do tego nie powinny one być w jakiś skupiskach, i tylko ludzie z odpowiednim skilem do exploracji mogliby znaleźć taką bryłę, potem sprzedać info górnikowi. Za to po osiedleniu się na takim roidzie, będzie on widoczny nawet ze skanera pokładowego.

Pol Kent:

--- Cytat: naye666 w Październik 14, 2010, 08:28:53 ---(...) I jak byscie chcieli to wykryc?? ;)

--- Koniec cytatu ---

Normalnie. Choćby tak jak w Ultima Online. GM zagaduje takie "coś" i jak nie potrafi raz, drugi, trzeci - nie odpowiadasz... Ban! W Ultimie działało i tu też by działało. Nie mówiąc o kontach mających nazwy typu "Gjhfjfkfg" - losowe znaki i 50 takich na jednym belcie - a takie sprawy były raportowane do GMów i na forum były opisywane.

Ellaine:
Gdzie mi tam do POSów, do POSów to trzeba mieć większą elastyczność godzin gry żeby móc bywać na CTA nie tylko tych które odbywają się między 20 a 23 eve time.

Ale ogólnie uważam POSy za trafiony model ekonomiczny. Ludzie zarabiają nie przez mielenie czegoś tylko przez podbój i obronę terytorium. Wadą tego systemu jest nudna i ciężka mechanika walki a nie sposób zarabiania.

IMHO powinno być kilka sposobów "zarabiania na pvp" czyli zarabiania na tym że coś wygrałeś, masz i bronisz.
W skali średnio-dużej mamy POSy. Zarabiają na przestrzeni tygodni i miesięcy, w skali korporacji, a bije się je parę dni (tzn w dwóch walkach na przestrzeni paru dni).
W skali dużej mamy sov. Zajmujesz sov, instalujesz setki swoich ludzi, budujesz im infrastrukturę. Zarabia to to mnóstwo kasy w ciągu miesięcy i lat, wraz z tysiącami ludzi którzy sobie kerbirzą w regionie. Z punktu widzenia przywódcy sojuszu jest to "zarabianie AFK" i on się wtedy może zajmąć pvp i polityką.
Brakuje zarabiania AFK w skali małej, czyli instalujesz coś co zarabia w skali godzin i dni a jest do rozwalenia przez mały - średni roam.

Goomich:

--- Cytat: Pol Kent w Październik 14, 2010, 08:52:50 --- Nie mówiąc o kontach mających nazwy typu "Gjhfjfkfg" - losowe znaki i 50 takich na jednym belcie - a takie sprawy były raportowane do GMów i na forum były opisywane.

--- Koniec cytatu ---

Odtenteguj się od moich ściśle tajnych altów do kupowania drogich rzeczy i od scamowania.

silvia:
Po co robic analize programu jesli mozna napisac bota dzialajacego poza eve, ktory poprostu wykrywa informacje jakie sa przesylane z serwera, lub bota ktory staje sie integralna czescia klienta eve. Z OCR'a to wasz skaner moze korzystac.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej