Eve Online > Dyskusje ogólne
Boty
sc0rp:
--- Cytat: Dormio w Październik 13, 2010, 16:10:55 ---Im więcej czasu jesteś w NPC korpie tym więcej musisz płacić podatku. Stawka podstawowa jak obecnie, każdy kolejny miesiąc poza zadany okres czasu to np. 5% więcej podatku. W kilka miesięcy w NPC korpach nie byłoby żadnego macro/bota.
--- Koniec cytatu ---
Tia bo gornikow ten podatek tak boli ze az strach pomyslec ;)
Dormio:
--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 13, 2010, 16:15:49 ---Tia bo gornikow ten podatek tak boli ze az strach pomyslec ;)
--- Koniec cytatu ---
Nie zrozumiałeś... ile jest podatku u NPCów obecnie, 25% ? Powiedzmy, że zadany okres to 1 miesiąc, więc nowy char przez miesiąc ma podatek 25%, po miesiącu bycia u NPCów ma 30%, po 2 miesiącach ma 35%... mam kontynuować ?
Ellaine:
No tak ale górnik podatku nie płaci :) Płaci podatek od mielenia ewentualnie.
Dormio:
A co za problem podnieść podatek od NPC korpa za mielenie i sprzedaż ? Idea jest ta sama, nie ma znaczenia, który podatek podnosisz... koniec końców jak posiedzisz mniej więcej rok, to nic nie będziesz zarabiać.
Oczywiście da się to obejść - wyjść na 1d do korpa graczy i zaraz potem "wrócić" do NPCówego, ale można liczyć total time spędzony w NPCowym... ale też każdy miesiąc spędzony w korpie graczy może zmniejszać penalty, tak żeby wrócić do stawki podstawowej dopiero po 2 latach spędzonych w korpach graczy.
Edit.
Można oczywiście pójść dalej i czas spędzony w hisecu też penaltyzować. Wówczas mamy masową emigrację albo z EVE albo do low/null. Przy czym w low mogłoby być tak, że nie zmniejsza "nagromadzonego" penalty. W ten sposób mamy dodatkową korzyść z bycia w low/null.
Jak rozumiem szczególnie koledzy mający alty w hisecu (np. handlowe), a bawiący się głównie w null mocno protestowaliby, że nie pozwala im się zarabiać :D
sc0rp:
--- Cytat: Dormio w Październik 13, 2010, 16:40:49 ---
Jak rozumiem szczególnie koledzy mający alty w hisecu (np. handlowe), a bawiący się głównie w null mocno protestowaliby, że nie pozwala im się zarabiać :D
--- Koniec cytatu ---
jesli to "penalty" nie dotyczylo by altow bedacych w corpach graczy to ja nie mam po co protestowac :>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej