Eve Online > Dyskusje ogólne
Boty
F-YU:
no co wy - wystarczy że raz kod aplikacji wycieknie i zaraz znajdą się ludzie którzy zrobią coś w rodzaju l2 walkera do eve - a eve to przecież wielka kasa - ostatnio white noise chyba dostało bana na kilka tytanów bo kupili za real kasę - powinniście być lepiej poinformowani niż ja w tej kwestii.
btw. nawet tak zaawansowane bot jak l2walker idzie wykryć od strony serwera - a jest to przecież przepisana cała gra z uproszczoną na maxa grafiką i nowymi funkcjami - co prawda do linaga, ale co to za różnica... wystarczy zrobić krótki patch do gry wprowadzający 1 funkcje - testu. np. nagle klient zaczyna obsługiwać nową funkcje 0xFF5435 - i w wyniku jej wykonania zwraca dzisiaj 0x5F4325
(w wielkim uproszczeniu bo wiadomo musiały by dojść jakieś zmienne metody szyfrowania itd - tak to boty mogły by łatwo analizować zmiany protokołu)
cały dotychczasowy protokół będzie działał poprawnie - wystarczy robić takie mini updaty codziennie i wykosić znaczną część botów OOG. częste modyfikacje protokołu transmisji są najlepszym sposobem wykrywania zaawansowanego bota ;), lub uniemożliwienie im działania - to jest dla kogoś kto ma kod źródłowy i takie zasoby ludzkie jak ccp 2 minuty roboty...
a na makra - skaner procesów i usług windowsa i driverów - jak w wyniku tego linuxiarzom nie będzie działało to pies im mordę lizał :) - jak komuś się nie podoba może przestać grać w eve. I skończyło by się botowanko a eve może zaczeło by sobą znowu coś reprezentować jak to było kilka lat temu.
Doom:
Ale wiesz ze taki skaner byłby conajmniej watpliwej legalności nawet jesli zgoda na jego działanie byłaby wymuszana przez eula?
gregor40:
Skaner procesów jest legalny, było to tłuczone miliardy razy - pod warunkiem, że będzie to wpisane w EULA. Jeśli skaner procesów Ci nie pasuje to nie zgadzasz się na EULA i nie grasz.
sc0rp:
skaner:
- procesow
- pamieci
- dysku
Jest legalny w calosci lub w okreslonej czesci tylko i wylacznie wtedy jesli na to wyrazisz zgode.
Okropniak:
To mi przypomina jak bawiłem się z jednym programem - ukrywając go wg przepisu podanego w hiacking.pl :)
Programik jakiś banalny który nic nie robił -> 10min,
Ukrycie z procesów i pamięci -> 1h (bo się zamotałem w którymś punkcie).
Przekonanie anti-wir że to mój program -> 2h
Wkurwienie się i wyłączenie AV jak mi zaczął ustawicznie blokować program - po kolejnych 3h walki :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej