Eve Online > Dyskusje ogólne

Boty

<< < (21/28) > >>

Ellaine:

--- Cytat: Yogos w Październik 14, 2010, 12:05:44 ---Tu nie chodzi o tylko o nagranie sekwencji ruchów jak powiedzmy w Excelu, te programy potrafią same podejmować decyzje w zależności od stanu jaki mają na ekranie i nieraz są to całkiem złożone interakcje.
--- Koniec cytatu ---
Może Raveny które nazywacie botami po prostu są obsługiwane przez chińczyka robiącego na 15 ekranów?

Yogos:
Pewnie często tak jest, ale kiedy pisze bot mam na myśli program.
Widziałem taki w akcji, kiedyś można było sobie nawet  triala na 20 min odpalić.

Publiczną tajemnicą jest, że dużo tych macro botów to nie są żadni chińczycy tylko alty pvperów często z najbardziej "szanowanych" sojuszy które klepią iski na drogie zabawki bo ich właścicielom nie chce się już racić czy zarabiać w inny sposób.

Rabbitofdoom:
Mnie bardziej martwi co ostatnio znalazlem w ofercie jednej firmy od makro.
Fleet Enchancer bot
Wedlug opisu odpalasz cos takiego u calej floty fc musi tylko brodcastowac cele i cala flota lockuje.
FC broadcastuje aling na i ship sam robi align na broadcast.
Automatycznie utrzymuje speed jesli cel wejdzie w cloak.
Ma wbudowany odpowiednik Bacona.
Sam skanuje over i piszczy jak pojawia sie proby.
Jeszcze pare innych features mial ale juz nie pamietam.

Lt Rook:
damn, ubiegli mnie.

NeX:
Jesteście fantaści, teoretycy :)

Spośród aktualizowanych w ostatnich miesiącach wybrałem cztery najpopularniejsze makra. Żadno nie zasługuje na miano bota.

Dwa to open source, jedno free i jedno komercyjne. Wszystkie prymitywne. Zwykłe zaprogramowane pod linijkę clickery. Z niewielką stratą mógłbym użyć generatora makr do sterowania myszką. Interakcja z EVE jest bliska zeru. Po ustawieniu sobie interfejsu potrafią jeszcze wyłączyć requesty i włączyc shield booster w reakcji na określony procent shielda, oraz oczywiście uciec. Wszystkie informacje o koparce są konfigurowane na sztywno i na ich podstawie działa makro. Największym osiągnięciem poza warpowaniem między bookmarkami jest reakcja na overview i odróżnienie PC od NPC (ale to tylko jedno makro, więc może jednak zasługuje na miano bota) dzięki temu można np ustawić ucieczkę przed graczem i walkę dronami z npc. Wersja komercyjna należała do tych prymitywniejszych, ale za to z gwarancją poprawek makra po każdym patchu.

Do wszystkich trzeba mieć anielską cierpliwość, bo są głupie jak but.

Co do mitycznego OCR, to jest prawdziwy. Był już kilka lat temu dodawany do makr (jakaś free wersja) i wykorzystywany do analizowania overview.

Może równie mityczni jak OCR chińczycy mają lepsze boty od tych amerykańskich, bo ja bym się pochlastał nadzorując ścianę terminali z tak zawodnym oprogramowaniem :o

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej