Eve Online > Dyskusje ogólne

Boty

<< < (3/28) > >>

Lt Rook:
Ja bym raczej stawiał że warna dostają.
Ale jeśli to działa to popieram.

F-YU:
tylko to nie jest robota graczy... to GMi powinni się tym zajmowac sami
a nie czekac na info i dopiero dzialac... to jest tragedia / eot,

Lt Rook:
Tu sie nie zgodze, pokaż mi sposób na monitorowanie 40k+ charów ?
Zaraz pewno napiszesz że działają schematycznie i że to da się wychwycić, otóż tego się nie da wychwycić, nie obserwując działań bezpośrednio.
Jeszcze się taki nie urodził co by potrafił napisać program i na podstawie jego werdyktu powiedzieć czy dane kliknięcie z randomowym opóźnieniem i z randomowym rozrzutem w ramach określonego przycisku/obiektu było wykonane przez człowieka czy bota, zwłaszcza że można zaprogramować masę przypadkowych wykonywanych bzdur między tymi konkretnymi.

Oxylan:

--- Cytat: solo w Październik 12, 2010, 03:34:10 ---tylko to nie jest robota graczy... to GMi powinni się tym zajmowac sami
a nie czekac na info i dopiero dzialac... to jest tragedia / eot,

--- Koniec cytatu ---

Zgadzam się, rola gracza jest taka żeby grał i miał z gry fun, oczywiście jestem za supportem CCP i pomaganiu im w lapaniu macro, ale chore jest żeby to gracz brał na siebie większą odpowiedzialność za zwalczanie macro, osobiście po prawie czterech latach w statystykach mam 40.000+  skoków przez bramy i średnią 27 skoków dziennie, można powiedzieć że GM dziennie może odwiedzić sto systemów w trzy  godziny mając jakiegoś toola ktory pozwala skakać po systemach i pojawiać się od razu obok gracza i tam go sprawdzać czy to bot czy normalny user, poza tym ma doświadczenie odnośnie weryfikacji macro, tym tokiem myślenia śmiało stwierdzam "brać się do roboty śmierdzące lenie" chyba że mój tok myślenia jest błędny.

Nie będę latać po paskach żeby zastanawiać się czy pan x kopie macro czy jest może afk, a jesli mam to robić to z chęcią podejmę się takiej pracy za dobre wynagrodzenie od CCP ;)
A co do macro ravenów to sprawa powinna być jeszcze łatwiejsza, są marginalnym zjawiskiem nie tak jak macro górnicy.

Yogos:
Nie wiem jak tam wyglądają boty w WOWie ale widziałem bota do EVE i było pod wrażeniem.

Programista ze mnie co najwyżej przeciętny ale na podstawie tego co rozumiem z poziomu EVE nie da się tego w prosty sposób wyłapać.
To nas prowadzi do skanowania oprogramowanie na kompie czy przypadkiem nie ma procesu z botem a to z kolei oznacza kolizje z prawami.
Zresztą podejrzewam, że wówczas co sprytniejsci macro odpalą bota przez zdalny pulpit czy inny sofcik i koniec zabawy.
Bot który widziałem, działa na podstawie ustawień okien i kolorków wykrywając zmiany na bieżąco i w ogóle nie interweniuje z EVE jako taką.

Inną drogą jest oczywiście follow they money ale w ten sposób wyłapiesz tylko sprzedawców isków a nie gości którzy farmią dla siebie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej