Eve Online > Patche i dodatki
Podwyższenie wymagań sprzętowych Eve od Incarny
Pol Kent:
--- Cytat: R@F w Styczeń 19, 2011, 07:59:18 ---No to klops, wychodzi na to że niemam co grać, bo mój laptopik ma GMA 950 która ma tylko 2.0. A na kópno nowego niemam kasy (w tym roku wesele). Podejrzewam że sporo graczy zakończy przygode z tą gierką właśnie z powodów sprzętowych. Co prawda z jednej strony dobrze że gra się rozwija, szkoda tylko że moim zdaniem wieksze wymagania nakładane przez ccp wcale niewpłyna na mnijeszy lag podczas walki flot.
--- Koniec cytatu ---
To co piszesz to kwadratura koła. Z jednej strony słuszne lub nie narzekania na podniesienie wymagań sprzętowych a z drugiej....z drugiej to podniesienie wymagań to jakiś śmiech tak naprawdę. Podniesienie to by było jakby napisali 4GB RAM, Quad-Core 3GHz i grafika z min 1GB RAM a SM 4.0 czy już nawet 4.1. Wymaganie SSE2 które jest na rynku od...wielu lat (nie chce mi się szukać od jak dawna) to nie podniesienie wymagań a raczej odcinanie niepotrzebnie ciągnących się za d**ą śmieci.
F-YU:
istnieje emulator sse, przynajmniej coś takiego mi sie kiedys przewinelo przed oczami - ale eve by ci z milion lat sie uruchamial
Kara Mon:
Tu nie trzeba wielkich kombinacji, wystarcza biblioteki przekompilowane bez SSE2 , dla przykladu Borderlands wymagal SSE2 zeby sie uruchomic a madrzy ludzie w pare godzin wypuscili biblioteke nvtt.dll bez instrukcji SSe2 i wszystko dzialalo :p
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Kara Mon w Styczeń 19, 2011, 12:10:34 ---Tu nie trzeba wielkich kombinacji, wystarcza biblioteki przekompilowane bez SSE2 , dla przykladu Borderlands wymagal SSE2 zeby sie uruchomic a madrzy ludzie w pare godzin wypuscili biblioteke nvtt.dll bez instrukcji SSe2 i wszystko dzialalo :p
--- Koniec cytatu ---
Ale czy podobnie obyci ludzie siądą do poprawy silnika EVE ?
Kara Mon:
Watpie , podejzewam ze podczas odpalania nawet evxia by wykryla ze jakis plik jest zmodowany, no chyba ze ccp tego nie zaimplementowalo ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej