Eve Online > PVP

[PVP] Dramiel solo

<< < (4/9) > >>

Goomich:

--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 19, 2010, 09:34:32 ---Kolejne pytania do pilotow dramieli (darevili, afek etc.) co lubia solo zapolowac na raciarza:
- Ile "pomyka" taki dramiel jak dostanie 2 siatki?
--- Koniec cytatu ---

950

--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 19, 2010, 09:34:32 ---- Ile "pomyka" taki dramiel jak dostanie scrambla + siatke?
--- Koniec cytatu ---

800

sc0rp:
sigh to to sie wogole da zbaitowac? nim to zwolni z tych swoich 6-8 km/s to juz wyleci ze scrambla :/ a do tego bardziej zwrotne :/

Ellaine:
Ojtam ojtam, Dramiele przeca umierają czasem.

sc0rp:

--- Cytat: Albi w Październik 19, 2010, 10:21:58 ---Ojtam ojtam, Dramiele przeca umierają czasem.

--- Koniec cytatu ---

Mnie drazni taki jeden co juz mi 2 razy na sanctuma wlecial poswirowal i sobie polecial, wiec pomyslalem sobie ze jak go wreszcie ubije to przestanie mi sie krecic ;) tylko nie bardzo mam pomysl jak go przytrzymac.

Azbuga:
moje doświadczenia z dramielami są raczej w formie 1v1 w różnych fregatach. Spotykałem 2 rodzaje dramieli. Te na close walczące poniżej 10km są najczęściej fitowane dual prop i dość banalne do zabicia jeśli masz 2 weby i dps. Cudownie działa harpia. Jeśli taki dramiel wlatuje poniżej 10km jest martwy.
Inna rzecz z dramielami fitowanymi a'la vagas - to już bardzo ciężko zabić czy nawet złapać. biją tak do 20 km i są szybsze niż cokolwiek co możesz wystawić przeciw nim. W miarę sprawdza się slicer lub taranis z tracking disruptem. Ale w obu wypadkach cel mi uciekł i nie byłem w stanie dobić. Na szczęście większosć dramieli lata nie wiedzieć czemu z bliska.

Za to daredevil jest wyjątkowo wredny na close. Jedyna opcja w walce z tym potworem to trzymać się jak najdalej i modlić żeby nie miał frakcyjnego weba. Ten statek jest wrażliwszy na neuty bo mogą mu wyłączyć działka co nie dotyczy dramieli, ale jeśli ma nosa i tracking disrupta to z bliska jest w stanie zjeść hurka czy vagasa solo. Freta z 400-500 dps i webem o sile 90% jest naprawdę upierdliwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej