Śmietnisko > Off Topic
Druga ziemia - wielki krok w badaniach kosmosu
Orli1983:
"Just as Mercury is locked facing the sun, the planet is tidally locked to its star, so that one side basks in perpetual daylight, while the other side remains in darkness. This locked configuration helps to stabilize the planet's surface climate, Vogt said. "
poł planety ma nons stop dzien- druga strona zimna i ciemna - tylko nie moge sobie wyobrazic jak to ma popoc stabilizacji klimatu- ze niby nie bedzie za goraco po tej jednej stronie ?;d hmmm
SokoleOko:
--- Cytat: Hastrabull w Wrzesień 30, 2010, 14:40:43 ---ja tam się zastanawiam, kiedy tam polecimy? :)
--- Koniec cytatu ---
To zależy od tego, kiedy wreszcie spora część świata wyjdzie z mentalnego średniowiecza ideologicznego. Wtedy będzie można przerzucić kasę ze zbrojeń na rzecz nauki.
Jak działa połączenie determinacji i odpowiednich funduszy? Od pierwszego umownego przekroczenia bariery kosmosu przez dzieło ludzkich rąk (głowica rakiety balistycznej V-2) do postawienia stopy na Księżycu minęło około 25 lat. Za jednym i drugim osiągnięciem stała ta sama osoba ;)
Xarthias:
Czytałem o tym ze 2 dni temu. Ktoś wyliczał, że przy zastosowaniu najnowszych technologii (nawet tych dopiero testowanych) czas lotu wynosiłby coś około 100... tysięcy lat :P
W końcu, było nie było, to 190 bilionów km (naszych bilionów, czyli 190 000 000 000 000km :P
Orli1983:
--- Cytat: Xarthias w Wrzesień 30, 2010, 14:49:14 ---Czytałem o tym ze 2 dni temu. Ktoś wyliczał, że przy zastosowaniu najnowszych technologii (nawet tych dopiero testowanych) czas lotu wynosiłby coś około 100... tysięcy lat :P
W końcu, było nie było, to 190 bilionów km (naszych bilionów, czyli 190 000 000 000 000km :P
--- Koniec cytatu ---
trzeba czekac na shipy t4 ;/
Pol Kent:
Nic nie trzeba. Dobrze zrigowany Cepik daje coś ok. 20AU/sek. Uwinie się raz dwa. ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej