Eve Online > Dyskusje ogólne

Po co sciagac ludzi do low / 0.0?

<< < (20/36) > >>

Ellaine:
@Dark: no spoko ja też jestem casualowym graczem i gram jedną ręką. Z tym że używam dość szerokiego pojęcia "wyzwania". Wyfarmić standing pod R&D na misjach lvl 4 - to też jest wyzwanie. Jest cel, są trudności (musisz długo podtrzymywać powieki w górze zapałkami), jest zwycięstwo. Załapać się na jakąś bitkę i złapać jakiegoś killa raz na kilka dni - też. Wykopać kontenerek velda również. Są po prostu wyzwaniami niższego poziomu, dla mniej zaangażowanych graczy.
W MMO większość wyzwań w ogóle nie jest trudna w żaden sposób, jedyną rzeczą jaką wykazuje się gracz jest wierność grze i regularne klikanie. To zawsze coś, tyle że o miodności gier decydują elementy które wykraczają poza ten schemat.

Trick jest taki że jeśli gra jest zaprojektowana tak żeby mieć wyzwania - możesz w nią grać na luzie lub ambitnie. Nikt nic nie traci, niektórzy zyskują. Jeśli w grze nie ma nic ambitnego do zrobienia - możesz grać tylko w bezcelowe klikadło.

Co to umieralności w low/0.0 - jednak jakaś jest. A żeby ludzie mieli wielki teren na którym mogą sobie farmić matkami to jednak najpierw musieli trochę powalczyć. I o ile nie podoba mi się NC bo jest za duże i przez to jest za mało wojen, o tyle warto zauważyć że to zbiorowisko niedzielnych graczy i kerbirów osiągnęło swój nap-land latami ciężkich wojen z najlepszymi, najbardziej hardcorowymi sojuszami w Eve. Koszt utrzymania terenów to setki spadających capsów i supercapsów, POSów, BSów i innego złomu.
Niemniej ogólnie - i w 0.0 i high zarabia się trochę zbyt bezpiecznie i prostu na racikach, nu.

Frankie:
Spokojnie panowie wszystko do czasu. W pewnym momencie wiekszość ratów dostanie ulepszone AI  budowane na bazie sleeperow ale idace jeszcze dalej. Maja to dostać najwyzsze anomalki i wysokie misje. Skonczy sie kerberzenie na potege bedzie deflacja iska i wroci wszystko do normy sprzed kilku lat:). Zacznie sie masowe spadanie sprzetu na anomalkach i przy okazji zmniejszy sie strumien isk nikomu to nie zaszkodzi.

Dormio:
Chyba sam w to nie wierzysz  ;) :P

Doom:
Ja w to nie wierzę. Ale byłoby to jak najbardziej pozytywne

Frankie:

--- Cytat: Dormio w Październik 01, 2010, 16:42:42 ---Chyba sam w to nie wierzysz  ;) :P

--- Koniec cytatu ---
W cos wierzyć trzeba...:P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej