Eve Online > Dyskusje ogólne
Po co sciagac ludzi do low / 0.0?
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 27, 2010, 14:07:18 ---Dobra to ty załóż kaganiec pvperom i pilnuj żeby go nie zdjęli ja zrobię to samo z ludzmi którzy zajmują sie pve. Stoi?
--- Koniec cytatu ---
Pokaż mi na lalce w którym miejscu dotykali Cię pvp-erzy. :D
Chyba nie chodzi o padające na forum określenie "kerbiry", bo to nie jest nic obraźliwego. Wielu ludzi uważa się za "professional carebears".
Doom:
Na tym forum? 9/10 przypadków użycia tego słowa to kontekst negatywny. Dziwne że nikomu to nie przeszkadzało do momentu w którym ja nie zacząłem naszywać po imieniu typowego działania pvperów z null. O czym swoją drogą częśc rzeczonych pvprerów również pisze w sensie negatywnym (np że nie lubią strzlać do raciarki na pasku bo zero funu) po czym wieczorem logują sie do gry i robi dokładnie to o czym w dzień pisali że to złe.
Dziwisz się że w null jest tak pusto? Ja nie. Trzeba określonej mocnej psychiki (niezależnie czy mocnej na plus czy na minus skali ocen) żeby wytrzymać z takimi ludzmi w korpie / ally / sąsiednich systemach / regionach
F-YU:
SokoleOko
Jak czytam Twoje posty, to jesteś w Eve odpowiednikiem Janusza Korwin-Mikke. Albo raczej - Ikonowicza.
wolno ci tak uważać i mi nic do tego.
Tloluvin:
Jak narazie to wychodzi mi na to, ze w sciaganiu ludzi do low/0.0 chodzi o zranione uczucia czesci mieszkancow tych rejonow z jednej strony i naiwna wiare w totalna glupote mieszkancow hi seca z drugiej strony. :o
--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 27, 2010, 14:14:38 ---Chyba nie chodzi o padające na forum określenie "kerbiry", bo to nie jest nic obraźliwego
--- Koniec cytatu ---
Tylko czemu tak czesto jest to uzywane jako obelga?
silvia:
Po co sciagac ludzi do low (ogolem)?
1. Rozproszyc zaludnienie, tak by wszyscy nie siedzieli w tym samym miejscu, co przyczyni sie do lepszej stabilnosci serwera (-ow).
2. Fakt, iz populacja eve byla by bardziej rozporoszona, to pozwolilo by to mniejszym grupom przetrwac latwiej / uprawiac PVP.
3. ??
4. Profit
:D
Imho, ccp powinno dodac nowe systemy (ba! nawet kilka nowych regionow). Glownym problemem w 0.0 jest kondensacja. "KIEDYS", gdy bylo 100 graczy mielismy taka sama ilosc systemow jak teraz gdy jest ich 300 000+. Gdyby zwiekszyc ilosc systemow dwukrotnie, to "mniej-wiecej" powrocili bysmy do stanu sprzed lat, gdzie mozna bylo uprawiac solo pvp, gdyz jesli nawet byl jakis blob w okolicy, to nie dotarl by w czasie ktory potrzeba by nam bylo by zginac / zabic przeciwnika.
Co musi zrobic ccp?
1. dodac nowe systemy / regiony (w background story mozna napisac o wormholach otierajacych sie w roznych przestrzeniach i wyrzucajacych z siebie planety. nice one, huh?)
2. Znerfic kapsle (boost tytanow i msow sprawil iz carrier / dready w 0.0 sa bez znaczenia. Moj korp moze wystawic 10-20 capitali, lecz co z tego, jesli dwa nyxy nas powybijaja? ).
3. ??
4. Profit
5.Znerfic JB - sub-cap only, no freights allowed.
6. Znerfic system w jaki dziala jump drive - mianowicie ustawic predkosc przelotowac LY/Second, tak by skok na najdluzsza mozliwa odleglosc zajmowal >3minuty.
7. Znerfic bluowanie - Alians moze miec max 3 blue na liscie, do 5 korporacji z czego kazda max 200 osob. Standingi aliansowe robia "overwrite" standow prywatnych i korporacyjnych czyli jesli pomimo, iz masz kogos na blue, a dla aliansu jest na "neutral" to bedzie to "neutral".
A teraz niech ktos zalozy topic na assembly hall, o tym, iz ccp powinno dodac nowe regiony (mozna by je poukladac nad aktualnymi :D )
// Tak, wiem iz nie wszystko jest on topic.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej