Na 99% nie będzie to instancja.
Na 99% nie będzie to stacjonarne - raczej wykonując kolejne "misje" dostaniemy w końcu namiary na przybliżoną lokalizację dziurki/anomalki, która to lokalizacja będzie się od czasu do czasu zmieniać (pomijając skakanie po konstelacji).
Jak rozmawiałem o tym ze znajomym z CCP, powiedział, że nie są pewni czy zrobią to na zasadzie WH czy anomalki w k-space, ale raczej przychylają się do WH (o czym świadczy też narracja dotycząca ataków Sanshy).
Co do trudności, to ma być stopniowana, z różnymi nagrodami, kończąc na (cytując) "epicko trudnym finale, przy którym wh c6 wygląda jak misja lvl3 przy c6", za który
może wypaść bpc na sanshowego capsa (wtedy nie było jeszcze pewne czy to będzie sc, czy tytan czy coś pomiędzy, choć sc był najbardziej prawdopodobny).
Ale tak jak mówię, to było kilka tygodni temu i mieli wtedy co najmniej kilka różnych wersji tego jak to zaimplementują - to o czym piszę to (wg niego) to najbardziej prawdopodobna opcja, ale nie jest powiedziane, że ostateczna.
Wiem też, że większość tych eskalacji ma działać na zasadzie epic arców, które można zaczynać raz na jakiś czas - i podobno ma to dotyczyć
każdego biorącego udział, a nie tak jak w arcu, że tego, kto wziął misję.
Ale jeszcze raz podkreślam - to są informacje sprzed jakiegoś czasu, zero konkretów pt. "to i to będzie na pewno", więc może się okazać, że w finalnej wersji będzie to wyglądało zupełnie inaczej (zasłona dymna?).
Niestety potem moi znajomi z ccp dostali kategoryczny prikaz, żeby "shut up" na ten temat, więc nie naciskałem więcej.
Myślę, że na dniach dowiemy się więcej, warto zaglądać na sisi, a do premiery dodatku też już niedaleko, więc nie ma co snuć domysłów