Eve Online > Dyskusje ogólne

Znowu te czołgi... czyli o wyzszości EVE nad Wot i dyskusje poboczne

<< < (35/42) > >>

Soulscream:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 17, 2010, 14:16:02 ---Ale ale

Jak zaczynałem grać (czasy QR i Apocryphy) to nie raz na tym forum wyśmiewałem wszystkich, którzy mówili że "nowi powinni lecieć do 0.0, bo tam JEST KASA". Kasę to ja miałem na misjach L4 w Empire, robionych bez ryzyka i tam właśnie w pół roku nabiłem poduchę finansową, na której do dziś leżę.

Tyle, że od tamtych czasów a) znerfiono loot na misjach, b) wprowadzono sized rigs (co spowodowało, że salvage staniał), c) pojawiły się anomalki w 0.0.

I dzisiaj - wydaje mi się - więcej można zarobić w 0.0, niż w hisecu, jeśli oczywiście chcemy zarabiać na biciu czerwonych krzyżyków.

Idąc do null miałem wychodowanego alta ze standingami do zarabiania w hisecu, ale ten alt nie zrobił ani jednej misji - bo w 0.0 mogłem zarobić lepiej mainem.

--- Koniec cytatu ---

Kiedy Ty zaczynales grac jak ktos zajmowal sie skanowaniem pleksow mogl wyciagnac za 30 min roboty czasem kilka duzych baniek bez wiekszego wysilku. Teraz to znerfiono do dna i wszedzie jest lipa. 0.0 bylo duzo duzo bardziej dochodowe jezeli wiedziales jak zrobic kase. Podczas Great EVE War 2 ja na jednym koncie skanowalem / robilem pleksy a na dwoch innych sie strzelalem :3.

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Wrzesień 17, 2010, 14:16:02 ---Tyle, że od tamtych czasów a) znerfiono loot na misjach, b) wprowadzono sized rigs (co spowodowało, że salvage staniał), c) pojawiły się anomalki w 0.0.

--- Koniec cytatu ---
d) pojawily sie raciarki robiace na misjach l4 12-15+ kk/20 min nie liczac nagrod za wykonanie misji.

imo roznica miedzy zarobkami w hi a null polega na tym ze w null mozesz dostac faction spawn ktory moze rzucic kilkaset kk (ale i tak rzuca zazwyczaj ammo ;)

Doom:
Takie raciarki były od dawna. Wręcz droższe były niz obecnie bo a) marudery staniały coś ze 50%, b) pirackie faction bs też jakby tańsze niż wtedy kiedy zaczynałem c) faction i compleks itemy są sporo tańsze niż wtedy

SokoleOko:

--- Cytat: Dark Flonoe w Wrzesień 17, 2010, 14:28:51 ---d) pojawily sie raciarki robiace na misjach l4 12-15+ kk/20 min nie liczac nagrod za wykonanie misji.

imo roznica miedzy zarobkami w hi a null polega na tym ze w null mozesz dostac faction spawn ktory moze rzucic kilkaset kk (ale i tak rzuca zazwyczaj ammo ;)

--- Koniec cytatu ---

Te raciarki (chodzi Ci o zmiany w faction shipach?) gryzą też anomalki, a więc możemy ich wpływ pominać.

Skoro mówisz o 12-15 mil/20 min na L4, to lepiej wychodzą anomalki, QED. W dodatku, anomki możesz trzaskać jedne za drugą, a od agenta możesz dostać jakieś wożenie śmieci i tyle z zarobku przez 4 godziny.

HammerSnake:

--- Cytuj ---Ty grales kiedys w wowa ? Bo wiesz ja gralem pare lat i standardowa odpowiedz GMow było słynne WAI - i mnie akurat do eve przeciagnol na poczatku jakosc pracy GMow w porownaniu do GMow blizzarda
--- Koniec cytatu ---

hym też grałem trochę wowa w anglo języcznym corpie i raidowalismy bt .. etc- ten dodatek 70lvlowy.

W każdym razie jak zacząłem grać w eve to mnie szczerze mówiąc uderzył spierdolony support ccp i jego amatorski poziom.
Jak w  wowie miałem problem wysyłam petycje do gma , po 8 minutach miałem chat z gmem.Rozmowa trwała aż problem został rozwiązany.

W evce wysyłam petycje po paru dniach dostaje odpowiedź  (nawiasem mówiąc raz dostałem po 2 tygodniach) na ogół jakiś tam korporacyjny tekst ,wysyłam odpowiedź , po paru dniach znowu się odzywa gm z odpowiedzią ,że nic nie można zrobić i czy mam jakieś pytania.Wystawiam ocenę zamykam petycje , zakładam nową.
Kolejne parę dni czekania nowy gm i sprawa podobnie rozwiązana.Zakładam nową petycje nowy gm i o kurde jednak ten problem jednak można rozwiązać i w ogóle to mnie przeprasza za kłopot etc.

Jednym słowem amatorszczyzna.

Inna sprawa w takim wowie jak serwer się sypał i nie można było grać przez dzień to się dostawało + 2 dni grania do abonamentu.

W evce? Ostatnio jakiś nieznanym cudem dali trochę sp.Raczej z powodu pi i było to zaplanowane  niż z  powodu crashu serwera.

Co jak co ale nikt mi nie wciśnie ,że support w eve jest lepszy niż w wowie lol.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej