Forum Gry > World of Tanks

czolgi na ktore czekacie

<< < (4/7) > >>

Kara Mon:

--- Cytat: Kane McCallan w Wrzesień 14, 2010, 16:26:21 ---Robi to sie w filmach demo itd ..., praktycznie nie ma to zadnego zastosowania. Jest bradzo duze ryzyko ze czolg tego nie przerzyje, oraz nie ma jak zrzuczac cystern bez ktorych czolg daleko nie zajedzie.

Wczoraj odblokowalem tygryska VI, niestety ilosc potrzebnych sreberek powalila mnie na kolana wiec dalej zbieram sreberka na vk3601, ktory o dziwo po wymaksowaniu zdaje sie byc bardzo dobra maszyna. Moim celem jest tygrysek VIIb, szczegulnie jak jeden wymaksowany wczoraj uzadzil rzez mojej ekipie, zdobyl 10kills, zostalem sam na sam z nim i nie dalem rady, 7 pociskow 88mm rykoszetowalo od jego pancerza on trafil mnie dwa razy :( i po zabawie.

--- Koniec cytatu ---

vk3601 maly i wredny do tego dobrze opancerzony. Po prostu kawalek solidnego meda.

Co do Tygrysa (akurat nie wiem czy chodzi ci o Tigera czy Tigera II :p ) to ma jedna zasadnicza wade, jak sie zapali to masz gorzje niz w radzieckim czolgu , plonie wszystko a jeszcze ammo rack wybucha bardzo ale to bardzo chetnie. Oba sa genialnymi cozlgami do obrony , ustawiasz sie za jakims wrakiem/kamieniem zeby tylko lufa wystawala (i nie gdzies na koncu mapy w krzaczorach tylko an srodku blokujac jakis wazny przejazd :p )i jezeli rpzeciwnicy nie sa zbyt chetni zeby wydawac kase na naprawianie swoich czolgow to mozna postrzelacj ak do kaczek ktore zamiast zadeptac dziada probuja sie wychylac zza kamieni i padaja jeden po drugim  ::)

Ptysiu:
Tip odnośnie grindowania tygrysa: Tygrys to czołg definitywnie na daleki zasięg. W związku z tym, wbrew intuicji, że im wyższy tier działa - tym lepiej, zamiast wskakiwać na pierwszy 88 lepiej jest zostac przy 75mm. 88 znana z vk36 młóci na tym czołgu, ale to działo zdecydowanie pod medium tank, tj. na bliski dystans, nie na tygrysa. 75mm ma mniejszy rozrzut i szybciej skupia się na celu. W związku z tym lepiej nadaje się do Tygrysa.

Ot, moje 3 grosze.

Straszny:
tyle ze 75mm zupełnie nie nadaje sie do walki z heavy tanks, zdecydowanie za niska penetracja.

Ptysiu:
Identyczna co w pierwszym 88mm (nawet marginalnie większa :P). Dla jasności: porównuje pierwsze działo 88mm z 75mm. Druga 88-ka jest oczywiście najlepsza na ten czołg.

Straszny:

--- Cytat: Ptysiu w Wrzesień 14, 2010, 23:17:12 ---Identyczna co w pierwszym 88mm (nawet marginalnie większa :P). Dla jasności: porównuje pierwsze działo 88mm z 75mm. Druga 88-ka jest oczywiście najlepsza na ten czołg.

--- Koniec cytatu ---

aaa , nie przyszło mi to go głowy ;)

patrząc na te dwa to faktycznie 75L70 lepsze, na JagdPanzer IV wolałem je od 88mmL56 (fajnie wspominam tego TD choć Jagdpantherka jest wyraźnie lepsiejsza, bardziej niż to wskazuje 1 tier różnicy)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej