Eve Online > Wsparcie techniczne
Laptop
NeX:
Fajna gwarancja. Chociaż laptopów i tak ekstremalnie nie lubię używać ;D
Platfusek:
--- Cytat: Hastrabull w Wrzesień 10, 2010, 14:50:58 ---Chcę kupić tego lapa:
http://sklep.sferis.pl/index.php/produkt,21122,toshiba-satellite-c650d-109-p320-15-6-320gb-4gb-dvdsm-wf-w7hp
ale nie wiem, czy to dobry wybór. Jak sądzicie ?
--- Koniec cytatu ---
Nie podałeś do czego ma być ten laptop więc na pytanie czy to dobry wybór nikt ci nie odpowie po za tobą.
Obecnie laptopy maja dwie rozdzielczości, tańsze 1366x768 i droższe 1920x1080 (czasem zdarzają się jeszcze 1600x900) ale to wszystko jest format 16:9 - fajne to to do filmów i części gier, ale do eve już niezbyt. Jeśli nie chcesz się męczyć musiałbyś kupić laptopa z rozdzielczością wyższą niż 1366x768 (tu brakuje miejsca głównie w pionie, ale i poziomie jest mało). Grałem w każdej z tych rozdziałek, na naprawdę słabych, średnich i bardzo wydajnych lapkach, naprawdę nie polecam najniższej rozdziałki. Niestety ale lepszej nie dostaniesz za 2 tyś.
Karta graficzna w laptopie który podałeś jest bardzo słaba (taki typ 'do biura'). Mając wszystkie detale na LOW i powyłączane efekty, będziesz mieć średnio 25 fps stojąc sam przy planecie, na pasku, przy stacji, gejcie będzie mniej.
Co do procka AMD w laptopie to też nie polecam, ich układy sa mniej energooszczędne i po prostu słabsze niż intel.
Chcesz miec płynną grafikę na sensownych ustawieniach nie wydając majątku? Szukaj laptopa z Core i3 oraz kartą graficzną Radeon 5650 1GB DDR3. Są to ceny rzędy 2600zł i w górę. Stymże lapy w tej cenie bedą mieć ekran 1366x768 pikseli, te z ekranem wyższej rozdzielczości (nie tylko ale to nas głównie interesuje) to wydatek rzędu 3500zł i oczywiście w górę.
Doom:
Platfusek jak tak bardzo nie leży Ci ta karta to jestem ciekaw co powiesz o tym lapku: http://reviews.cnet.co.uk/laptops/hp-compaq-6735s-review-49303463/specs/ ?
Że grać się nie da? To Cię zmartwię bo gram regularnie na dwóch klientach z ustawieniami które najniższe nie są. 25fps to przyzwoita ilość. To nie jest jakis fpp. Grałem już na sprzętach które robią od 7 do podobno ponad 100 fps. Od 30 wzwyż i tak nie widzę różnicy niezależnie od tego jak daleko cyfra oddaliła sie od 30
Hastrabull:
--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 11, 2010, 11:02:40 ---Nie podałeś do czego ma być ten laptop więc na pytanie czy to dobry wybór nikt ci nie odpowie po za tobą.
Obecnie laptopy maja dwie rozdzielczości, tańsze 1366x768 i droższe 1920x1080 (czasem zdarzają się jeszcze 1600x900) ale to wszystko jest format 16:9 - fajne to to do filmów i części gier, ale do eve już niezbyt. Jeśli nie chcesz się męczyć musiałbyś kupić laptopa z rozdzielczością wyższą niż 1366x768 (tu brakuje miejsca głównie w pionie, ale i poziomie jest mało). Grałem w każdej z tych rozdziałek, na naprawdę słabych, średnich i bardzo wydajnych lapkach, naprawdę nie polecam najniższej rozdziałki. Niestety ale lepszej nie dostaniesz za 2 tyś.
Karta graficzna w laptopie który podałeś jest bardzo słaba (taki typ 'do biura'). Mając wszystkie detale na LOW i powyłączane efekty, będziesz mieć średnio 25 fps stojąc sam przy planecie, na pasku, przy stacji, gejcie będzie mniej.
Co do procka AMD w laptopie to też nie polecam, ich układy sa mniej energooszczędne i po prostu słabsze niż intel.
Chcesz miec płynną grafikę na sensownych ustawieniach nie wydając majątku? Szukaj laptopa z Core i3 oraz kartą graficzną Radeon 5650 1GB DDR3. Są to ceny rzędy 2600zł i w górę. Stymże lapy w tej cenie bedą mieć ekran 1366x768 pikseli, te z ekranem wyższej rozdzielczości (nie tylko ale to nas głównie interesuje) to wydatek rzędu 3500zł i oczywiście w górę.
--- Koniec cytatu ---
1.
--- Cytat: Hastrabull w Wrzesień 10, 2010, 15:18:10 ---Czyli w normie :)
a co do reszty? Ogólnie, czy lap jest wart swojej ceny? I wezcie pod uwage ze nie ma sluzyc tylko do gry w eve. To komp domowy, do ogladania filmow, gry w rozne gry, pracy biurowej itp itd. Interesuje mnie ogolnie, czy proporcja ceny do mozliwosci jest ok?
--- Koniec cytatu ---
2. Mam już, działa, chodzi płynnie na wszystkim ustawionym na med. poza tym fajna gwarancja
Platfusek:
--- Cytat: Doom w Wrzesień 11, 2010, 11:21:34 ---Platfusek jak tak bardzo nie leży Ci ta karta to jestem ciekaw co powiesz o tym lapku: http://reviews.cnet.co.uk/laptops/hp-compaq-6735s-review-49303463/specs/ ?
Że grać się nie da? To Cię zmartwię bo gram regularnie na dwóch klientach z ustawieniami które najniższe nie są. 25fps to przyzwoita ilość. To nie jest jakis fpp. Grałem już na sprzętach które robią od 7 do podobno ponad 100 fps. Od 30 wzwyż i tak nie widzę różnicy niezależnie od tego jak daleko cyfra oddaliła sie od 30
--- Koniec cytatu ---
Bo powyżej 25 fps ludzkie oko nie widzi różnicy. W grach zawsze najbardziej liczy się minimalny fps. Co z tego że masz np 50 albo 100 fps w konkretnym miejscu, jak w innym masz 15?
Co rozumiesz przez ustawienia które "najniższe nie są"? Ustaw shader, texture i lod na hign, zostawiając resztę wyłączoną, przy standardowej głębi kolorów. Wszystko poniżej to zauważalny kompromis. Polataj po systemie, zrób misję, pokop na pasku. Nie dasz mi wmówić że masz płynny obraz, gram właśnie na laptopie podobnej konfiguracji, z integrą hd4200, sprzęt po optymalizacjach programowych których pewnie nie robiłeś u siebie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej