Eve Online > Dyskusje ogólne

Konkurs CCP - zaprojektuj własny statek

<< < (16/17) > >>

[VIDE] Herezja:
Właśnie przeglądam te szkice i większość na głowę bije to co obecnie jest w eve ale ... kto mi może odpowiedzieć jak by potencjalnie wyglądało wdrożenie do gry nowych makiet statków? Czy jest to jakieś skrajnie trudne zadanie?

ps. Thor przypomina trochę rupture, Whirwind dla odmiany to bardzo dobry pomysł - na bazie destroyer hula zbudowana mała szybka wersja commanda

ps1. Brakuje mi jeszcze czegoś co można byłoby nazwać commandem industralowym. Byłby to statek osłonowy dla konwojów. Pokuszę się o spekulacje ale mógłby to być statek o dużej sile osłon np wytwarzający wokół siebie bańkę jaka jest przy posach czyli zero targetowania. W tym wypadku jedynie ten command industralowy by mógł byś stargetowany i rozwalony. Dopiero po jego wybuchu lub wyleceniu z bańki indyki by można targetowania - bampowanie byłoby też możliwe oczywiście ]:) Dodam może, że mógłby być wykorzystywany do wspomagania lekkich flot statków w walkach pvp czyli wszelkiem maści floty afek, cepów armor hacy itp. co musi podejść na małe odległości do celów z przeciwnej frakcji. Czyli była by to forma Hic-a o odrobinę innych parametrach niż dotychczas bo bańka nadal by nie dawała włączyć warp ale i targetować wszystko co jest wewnątrz i to co jest wewnątrz także nie mogło by stargetowac tego co jest poza bańką.

R@F:
Niech mi tylko wprowadzą Peregrina (bc3) i dadzą takie uber możliwości fitowania jak ma tengu (proporcjonalnie do klasy) to będę go od razu skilował :) BC z pasywnym tankiem nighthawka i dpsem heavy misli porównywalnym do dpsu golema na torpach :P i misje lvl 5 solo afk :P

Tak wiem poleciałem po całości :P

Dormio:

--- Cytat: Aptu w Grudzień 30, 2010, 19:44:11 ---Prezentacja Obliviona jest chyba zepsuta, bo na rzucie perspektywicznym jest inny statek niż na rzutach z poszczególnych stron. Statek na rzutach z poszczególnych kierunków prezentuje się świetnie, i myślę że mógł by to być świetny bs, choć był by to bs mało w stylu w dotychczasowych amarskich bsów. Statek z perspektywicznego rzutu to co najwyżej fregata i to niezbyt bojowa.

--- Koniec cytatu ---
To wciąż ten sam model.

--- Cytat: Aptu w Grudzień 30, 2010, 19:44:11 ---Oba statki prezentują się odmiennie od dotychczasowych amarskich statków. Przypominają Legiona i nie miał by nic przeciwko aby aby wszystkie amarskie statki przeprojektować w tej stylistyce. Jest ona nieco mniej "masywna", ale bardziej "drapieżna".

--- Koniec cytatu ---
Może nie zauważyłeś, ale wszystkie Amarr statki dotychczas w większym lub mniejszym stopniu przypominały głowy ptaków (oczywiście z pewnymi wyjątkami - choćby Avatar). O ile Oblivion po paru zmianach dałoby się wciągnąć w tę konwencję to nie widzę osobiście możliwości dla Adventu.

Mi się podobają:
- Abdiel
- David L BS Caldari
- Sirocco

Jrkan:

--- Cytat: Dormio w Grudzień 31, 2010, 10:02:00 ---To wciąż ten sam model.

--- Koniec cytatu ---
Niby to samo, a wyglądają nieco inaczej. Perspektywa ma jednak duże znaczenie i chętnie bym sobie te modele poobracał w 3d.

--- Cytat: Dormio ---Może nie zauważyłeś, ale wszystkie Amarr statki dotychczas w większym lub mniejszym stopniu przypominały głowy ptaków (oczywiście z pewnymi wyjątkami - choćby Avatar). O ile Oblivion po paru zmianach dałoby się wciągnąć w tę konwencję to nie widzę osobiście możliwości dla Adventu.

--- Koniec cytatu ---
Do tych wyjątków dodałbym Arbitratora, Archona, Providence czy Executionera. Revelation i Abaddon mają tylko ptasie głowy, całościowo to bardziej ryby niż ptaki. Advent jak dla mnie już teraz znacznie bardziej pasuje do reszty amarów niż Oblivion, a jego głowa bardzo przypomina głowę Punishera.
My możemy sobie wybierać statki które najbardziej nam się podobają, CCP ma trudniejsze zadanie, bo muszą utrzymać spójną stylistykę całej rasy. Dotychczasowe statki mogą się podoba albo nie, ale nie można ich odmówić, że każda rasa ma swój własny spójny charakter.

Pol Kent:
Małe nekro.  ;) Cos konkretnego z tego konkursu wynikło koniec końców ?
Wprowadzą jakiś nowy model/modele do EVE ?
Może na fanfest coś szykują? Jakieś przecieki...?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej