Eve Online > Dyskusje ogólne
Konkurs CCP - zaprojektuj własny statek
Gregorius:
No szkoda, że oni chcą takie 'pro' concept arty. Ciekawe, ile dostaną realnych zgłoszeń (choć podejrzewam, że konkurs nie jest ograniczony do graczy eve, więc podejrzewam, że userzy z Deviant Art rozpieprzą konkurencję - jak zawsze w większości konkursów :D) go go Devart !
Alrekus:
Crux:
--- Cytat: Gregorius w Wrzesień 09, 2010, 10:46:32 ---No szkoda, że oni chcą takie 'pro' concept arty. Ciekawe, ile dostaną realnych zgłoszeń (choć podejrzewam, że konkurs nie jest ograniczony do graczy eve, więc podejrzewam, że userzy z Deviant Art rozpieprzą konkurencję - jak zawsze w większości konkursów :D) go go Devart !
--- Koniec cytatu ---
Moim zdaniem poprzeczka, nie jest aż tak wysoko postawiona, a wymóg prezentacji modelu w kilku rzutach jak najbardziej słuszny.
Imo kto nie potrafi narysować kilkunastu sześcianów* w perspektywie i kilku rzutach nie zrobi dobrego projektu.
Wystarczy minimalna wiedza o projektowaniu żeby sprostać wymaganiom. Nagrody mogły by być lepsze (zwłaszcza za pierwsze miejsce).
Poza tym obecnie większość szanujących się młodych rysowników mniej lub bardziej udziela się na deviantarcie.
* to oczywiście uproszczenie
Gregorius:
Masz rację, tzn. oni ewidentnie chcą gotowy model ;)
A mi raczej chodzi o to, że concept-arts wymagają niejako o wiele bardziej zaawansowanych technik (m.in uwzględnienie geometrii, brył, perspektywy i innych takich iście architektonicznych pierdół). Czasami jednak nawet metodą speedpaint można wymodzić coś ciekawego z jednego rzutu - ale wtedy to już nie będzie grafika koncepcyjna.. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi ;))
Tak, czy inaczej - dla uzdolnionych w tym kierunku może być niezła zabawa ;) Mało nagród.. cóż ;) Zależnie od punktu siedzenia, imo to nagrody są bardzo ciekawe ;) Mam nadzieję na prawdziwa ucztę oglądania super pomysłów (bo mam nadzieję, że 'wystawią wszystkie do obejrzenia' :D
8)
dapman:
No jest tam "browse entries" prowadzace do:
http://browse.deviantart.com/contests/2010/eveonline/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej