Eve Online > Dyskusje ogólne
Konkurs CCP - zaprojektuj własny statek
Pol Kent:
--- Cytat: Oxylan w Wrzesień 10, 2010, 08:25:23 ---Ale co z tego że jakiś model statku wisi od jakiegoś czasu, w jakim sensie coś by było z tego dobrego ? przecież oni nie mają zamiaru wrzucać modeli z konkursu czy też zalegających projektów fanów gry, od tego mają team grafików i designerów i wątpie że jakiś statek zaprojektowany przez kogoś kto nie wchodzi w skład CCP kiedyś wrzucą do gry, konkurs to tylko event oraz wabik w postaci reklamy eve (...)
--- Koniec cytatu ---
Po pierwsze skoro taki Helios czy inny BB nadal lata w EVE to znaczy, że ich graficy i designerzy albo zostali zwolnieni albo mają niemoc twórczą od lat. :P Robienie jednego modelu na 2-3 lata vide Scorpion pozwala raczej stwierdzić, że nie mają ekipy od takich rzeczy niestety :(
Po drugie mylisz się co do projektu nie CCP w EVE. Nie chce mi się teraz szukać linków właściwych ale spodziewam się, że nie tylko ja pamiętam, że obecny model Scimitara który zastąpił dwie rury od odkurzacza połączone sznurkiem - stary model Scimitara - to właśnie projekt człowieka z zewnątrz zaadoptowany przez CCP.
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Pol Kent w Wrzesień 10, 2010, 00:03:43 ---Tu nowa wizja Typhoona http://axian.deviantart.com/gallery/#/dycmdh
Koleś robi zajeb**ste projekty. Jeszcze kilka takich i mało kto w EVE latałby innymi shipami niż Matarskie ;D
Nie dość, że wyglądaję świetnie to i czuć w nich moc ! Zarówno Tempest jak i Typhoon wyglądają jak BSy. PAtrzysz i boisz się od razu :D
--- Koniec cytatu ---
Statek, który wskazałeś przypomina troszkę statki klingońskie (czy tylko ja mam takie wrażenie?)
Jededdiah Brown:
Wystarczy że mają jednego grafika to i tak powinnien z modelami radzić sobie dosyć sprawnie. 2-3 koncepty na tydzień a z tego ok 1-2 zaakceptowanych w miesiącu. Pomysły na shipy to nie jest akurat ciężki temat dla sprawnego grafika, szczególnie kiedy ma już bazę i obszar stylów każdej z ras EVE.
Właśnie dlatego że temat jest w miarę prosty wyszedł myślę tego typu pomysł na konkurs. Dla mnie git.
dapman:
Powinni nieco uściślić jakiej klasy ma ten statek być, bo zakładając, że z obecnych projektów coś się nadaje to są to statki od frejki przez bs-a do ms-a.
Mogli by napisać, że to ma być bc tier3 albo (wątpię kolejny) bs lub tez (z nadzieja) mini carrier (?).
No chyba, że dodadzą jeden z nich jako jakiś frakcyjny albo cholera wie.heh
edit:
i kolejny ciekawy projekt:
http://browse.deviantart.com/contests/2010/eveonline/#/d2yeh6p
Colonel:
konkurs zakonczony, zwyciezcy ujawnieni
tylko gdzie sa te zwycieskie "projekty" ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej