Eve Online > Dyskusje ogólne
O przyszłości 0.0, serenity, WH, supercapsach i innych wydzielone z KSOD
Okropniak:
Niestety całe to nasze gdybanie i jojczenie jest psu na budę :)
Nikt z CCP się tym nie zajmie bo... po co?
Tak jak w EVE tak tutaj wszystko się kręci dookoła kasy - CCP widzi ją w Dust, to co się dzieje w EVE jako takim jest na tyle rozlegle i wielkie ( a co za tym idzie - nieruchawe ) że pierwsze symptomy że coś jest nie tak (odejścia graczy) zobaczą jak już będzie za późno.
Co do samych pomysłów i "wniosków racjonalizatorskich" jest już wątek eve-online stworzony specjalnie do tego by swoje pomysły tam "sprzedawać" i omawiać z resztą. Powód stworzenia tegoż był taki by developerzy mogli usiąść nad tymi pomysłami i wdrażać je po uzgodnieniu - praktyka jednak wyszła taka że nikt ale to NIKT z CCP tego nie czyta (nawet na którymś newsie wyszło że jakiś developer był zaskoczony że coś tam o "ICH INNOWACYJNYM" pomyśle było już napisane i to parę lat temu).
Ta sama sytuacja jest z "głosem ludu" - czyli naszymi reprezentantami którzy zostali przez nas wybrani i "ściśle" współpracują z zespołem developerskim - miałem okazję czytać całą listę z propozycjami zmian które to miałby być wprowadzone asap - czyli pewnie nigdy. Z tego co pamiętam były tam wnioski o BO - coby zrobić im resy na jakie zasługują BS t2, żeby poprawić posy.... może odgrzebię ten pliczek to go wkleję ciekawym - oczywiście miało być jak zawsze a wyszło jak zwykle.
Wątek w EVE z propozycjami graczy służy tylko li wyłącznie do wylewania żali i dzięki temu ludzie się nieco uspakajają.
Głos ludu też jest na odczepnego bo z tego co widziałem w przeciągu prawie roku nic ale to nic z postulatów nie zostało wdrożone - i wdrożone nie będzie (czytając blogi dev mam prawo tak stwierdzić)
[VIDE] Herezja:
W sumie w dużej mierze zgadzam się z przedmówcami ale od siebie dodam, że np. po WH się nie szwendałem ale zakładam, że bez stacji może być tam kłopotliwie żyć na co dzień. Kolejna sprawa to łączenie w/w WH w jakieś pajęczyny. Zapewne było by to miłe ale ... z kolei tam by się pojawiły jakieś Powerbloki ala 0,0 więc ...i tu pozostawiam to dalszej dyskusji.
A co do 0,0. Jest ono w teorii otwarte ale ma się tak jakby 2 drogi postępowania. Być petem i płacić kłaniając się w pas albo walczyć w blobach tylko ... gdzie tu wolność i pustka kosmicznej próżni ?
SokoleOko:
--- Cytat: Herezja w Wrzesień 08, 2010, 16:12:46 ---gdzie tu wolność i pustka kosmicznej próżni ?
--- Koniec cytatu ---
W NPC 0.0 :P
Okropniak:
Ni ma - npc 0.0 też zajęte - spróbuj się tam osiedlić tudzież przeżyć bez stacji - bo stacje też zajęte :D
http://www.eveonline.com/council/transcripts/2010/CSM_CCP_Meetings_18-20_02_2010.pdf
tutaj link.
Od razu mówię że nie biorę pod uwagę części socjalnej a tą która tyczy się zrobienia czegoś co naprawdę coś daje a nie podczepienia bazy mailowej pod web i ogłoszenie sukcesu w postaci eve-gate...
Val Heru:
Nie rozumiem niektórych osób. Przelatałem całą eve wzdłuż i wszerz i jest tyle pustej przestrzeni że to się w głowie nie mieści. Chyba te osoby które piszą że jest im ciasno nigdy nie poleciały na roama, gdzie po kilkudziesięciu jumpach nie można nic znaleźć. Wg mnie zagęszczenie mieszkańców w 0.0 powinno być cztero-pięciokrotnie większe niż jest teraz. A tym osobom którym jest ciasno zapewne zależy tylko na miejscu gdzie mogą spokojnie farmić i nikt nigdy do nich nie zajrzy bo będą mieli 60j do najbliższego przeciwnika.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej