Eve Online > Dyskusje ogólne

O przyszłości 0.0, serenity, WH, supercapsach i innych wydzielone z KSOD

<< < (11/37) > >>

Ellaine:
Supercapsy robią dokładnie to samo co capsy 4 lata temu:

1. Tworzą grupy które mają przewagę w wojnach dzięki zakumulowanemu bogactwu, co:
1.1. Jest złe bo utrudnia "wejście na rynek" tym którzy nie mają dzikich miliardów w capslach.
1.2. Jest dobre bo mechanizm zdobywania przewagi strategicznej dzięki silnemu przemysłowi powinien jednak istnieć.
2. Wciągają nadmiar minerałów których nie mogą wciągnąć battleshipy, co jest dobre
3. Dają ludziom coś na co mogą sobie zbierać i czym się podniecać, co jest dobre.

To samo było 3-4 lata temu z dreadami a na początkach gry - z battleshipami.

Wycinanie jakiejkolwiek klasy statku raczej nie ma sensu i jest nieładne wobec graczy którzy na ten statek zbierali i skillowali. Wszystko czego potrzeba to podszlifować funkcje dreadów - jako dobrej broni na supercapsy lub jako dobrej broni na BSy.

KusKus:

--- Cytat: Tloluvin w Wrzesień 08, 2010, 11:45:37 ---W pelni popieram. Dodaje tylko do tego WH z mozliwoscia ich stalego laczenia

--- Koniec cytatu ---

Najpierw CCP musi wykombinwoac sposob aby przyciagnac mniejszych graczy ( w sensie alliance, corpy) do tru 00. Bo jak sie patrzy na mapke i ilosc osob w systemach to az sie serce kraja ze tak malo zoltych plamek jest na mapce :(

Ellaine:
No, ale z drugiej strony jest więcej niż kiedykolwiek i 10000 ludzi narzeka że są za duże tłumy w 0.0 i nie ma poczucia pustki kosmosu. To chyba zależy od regionu.

sc0rp:

--- Cytat: Albi w Wrzesień 08, 2010, 12:11:26 ---No, ale z drugiej strony jest więcej niż kiedykolwiek i 10000 ludzi narzeka że są za duże tłumy w 0.0 i nie ma poczucia pustki kosmosu. To chyba zależy od regionu.

--- Koniec cytatu ---

Zdecydowanie u nas na polnocy przynajmniej tma gdzie latamy jest strasznie tloczno, a przed cala akcja ruskich i atlasa na poludniu byl (i nadal jest) taki corp co posiada jakies 30 membersow (reszta to alty) ma iirc 11 systemow wiec praktycznie kazdy mial system dla siebie no te najlepsze mialy 2 na system. Bycie samemu w systemie ma swoje plusy (wszystkie paski/anomalki dla jednej osoby) jak i minusy jak ktos cie zlapie na pasku/anomalce pomoc nie zdarzy nadleciec.

@Okropniak a czym taka "mala stacja" miala by sie roznic od posa i od normalnego outposta? JA np. lubie zyc na posie ;) i mi lepiej niz w stacji bo i mozna insta ship zmienic i loot zostawic jedyny minus to jak ship jest na shield bufforze to z hangaru wychodzi koslawy ;)

Okropniak:

--- Cytat: Dark Flonoe w Wrzesień 08, 2010, 12:18:32 ---@Okropniak a czym taka "mala stacja" miala by sie roznic od posa i od normalnego outposta? JA np. lubie zyc na posie ;) i mi lepiej niz w stacji bo i mozna insta ship zmienic i loot zostawic jedyny minus to jak ship jest na shield bufforze to z hangaru wychodzi koslawy ;)

--- Koniec cytatu ---

Juz tlumacze
- mniejsze zapotrzebowanie na paliwo - kto karmil posa indykiem wie o czym mowie - niech sobie bedzie kosztowac 10x wiecej ale bez tego dorzucania do pieca non stop.
Ja to genralnie mam gdzies jako dumny wlasciciel JF na alcie :), ale fakt pozostaje faktem, kazdy ally male bez JF ma przewalone.

- prywatnosc, bo albo jestes na pos sam, albo z grupa i statki generalnie sa wspolne (owszem, mozna postawic kilka ship maintenance itp), to samo co do hangaru - wozenie do puszek bywa upierdliwe, a jak sie zapomni o ktorejs na dluzszy czas to znika.

- obrona - zlozenie parunastu rr-bs to nie problem, jestes malym ally masz z 20 aktywnych, przylatuje ci 50 i masz pozamiatane jakbys sprytnie sie nie bronil - stad pomysl tego w WH, wieksze guny? jakas obrona przed capsami-dredami bardziej dostosowana do bierzacych blobow?

- zmiana modulow t3 na pos, nie bardzo wiem dlaczego ktos sobie ubzdural ze nie mozna... t3 dedykowany do WH gdzie nie mozna na nim modulow w tymze WH zmienic

-

Jakby POSy o powyzsze poprawili to tez bym nie marudzil o ta stacje, a teraz... wrzucasz statek do hangaru na stacji i wiesz ze go masz, wrzucasz do POS i mozesz sie zdziwic. My jestesmy socjalni - ale sa kurna jakies granice nie? ;)
Ale na to sie nie zanosi niestety :(, POSy nie byly poprawione od wiekow, stad i stacje nie powstana, dust za to bedzie.... ech....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej