Eve Online > Wsparcie techniczne

Komputer pod EVE

<< < (4/15) > >>

mpp:

--- Cytat: Deaell Portt w Wrzesień 03, 2010, 16:43:33 ---Bzdura wyssana z palca. Kiedys ktos plote puscil i tak zostalo. Asrock nie ma NIC wspolnego z Asusem i nigdy nie mial. A w cuda to nie wierz jeszcze nikt nikomu nic za darmo nie dawal. Po prostu na konkurencyjnych plytach sa uzywane lepsze komponenty : kondensatory, dlawiki, sposob lutowania i czym, ilosc warstw plyty. Co w przypadku OC jest bardzo wazna sprawa. Do i7 to najmniej Gigabyte -h55-ud3h - 400 + zl.

PS. Tak na szybko bo do kina jade. Sam sie przymierzam do zmiany i dzisiaj wysmyczylem takie cos :

Proc : I3 530
Mobo: ta co wyzej . Pelno wymiarowa 5x pci, 4x ddr 3 dual
Wentyl : AC frezer 2 (ten boxowy z procem strasznie wyje)
Pamieci : 2x 2GB  Corsair CL8 1600 MHz.

Procek spokojnie sie kreci na 4 GHz, a sa notowane 4,6 na chlodzeniu powietrzem.

--- Koniec cytatu ---

Ja jade i jechałem od zawsze na tanich aszrokach i nie bylo z nimi problemu

obecnie mam i7 i tradycyjnie ashrocka co do jakości wszystkim zdarzają się wtopy np w pracy na płycie intela spuchły kondziory ;]

Deaell Portt:

--- Cytat: mpp w Wrzesień 03, 2010, 16:51:55 ---Ja jade i jechałem od zawsze na tanich aszrokach i nie bylo z nimi problemu

obecnie mam i7 i tradycyjnie ashrocka co do jakości wszystkim zdarzają się wtopy np w pracy na płycie intela spuchły kondziory ;]

--- Koniec cytatu ---
No, ale sa roznice w pracy. Bo juz o OC nie mowie. A ile tego przez serwis przelazi to juz inna bajka. Mi sie nie chce zas czekac 14 dni roboczych dla zaoszczedzenia 70 zl.

PS. Oczywiscie nie namawiam do kupowania topowych modeli plyt glownych. Bo to przegiecie w 2 strone. Zawsze kupujemy srodkowe modele. Niech inni robia za zwierzatka laboratoryjne.

Platfusek:

--- Cytat: Yurioni w Wrzesień 03, 2010, 16:05:46 ---Witam,
Wiec nosze sie z zamiarem kupna nowego kompa, a ze wypadlem dosc mocno z obiegu, czy da sie zlozyc kompa ktory pozwalal by na komfortowa gre w evke z fajerwerkami do 4k. A jesli tak to ew. poprosilbym o jakies wskazowki co tam wlozyc. Z gory dizeki

--- Koniec cytatu ---

Najważniejsze, karta graficzna, weź geforce gtx460 1024mb, obecnie najbardziej rozchwytywana karta, bardzo dobra kalkulacja ceny do możliwości a jak trzeba to bardzo ładnie się kręci, do tego procesor core i5 (do gier nie warto dopłacac do i7 który różni się tym że ma ht), 4gb pamięci ddr3 1333/1600, płyta główna - gigabyte robi bardzo dobre płytki które świetnie się kalkulują, dysk ssd 40gb na system (np Corsair Force) plus 1-2tb na dane (Samsung ma bardzo dobre dyski talerzowe) osobna karta dzwiękowa asus xonar dx/xd jeśli masz dobre głośniki, zasilacz około 600 watów (nie musisz dokładac do wersji modularnej z odczepianymi kabelkami). Do tego windows 7 home premium 64bit.

Na forach o sprzęcie typu purepc zaproponują ci właśnie coś takiego.

Val Heru:
Cala legenda plyt asrock jest oparta na jednym modelu ktory dawal sie niesamowicie podkrecac, bylo to ze 3 lata temu.

szkrabek:

--- Cytat: Platfusek w Wrzesień 03, 2010, 17:00:28 ---Najważniejsze, karta graficzna, weź geforce gtx460 1024mb, obecnie najbardziej rozchwytywana karta, bardzo dobra kalkulacja ceny do możliwości, do tego procesor core i5 (do gier nie warto dopłacac do i7 który różni się tym że ma ht), 4gb pamięci ddr3 1333/1600, płyta główna - gigabyte robi bardzo dobre płytki które świetnie się kalkulują, dysk ssd 40gb na system (np Corsair Force) plus 1-2tb na dane (Samsung ma bardzo dobre dyski talerzowe) osobna karta dzwiękowa asus xonar dx/xd jeśli masz dobre głośniki, zasilacz około 600 watów (nie musisz dokładac do wersji modularnej z odczepianymi kabelkami). Do tego windows 7 home premium 64bit.

--- Koniec cytatu ---

nawet nie wiem od ktorej strony to komentowac ;/
zgadzam sie jedynie z prockiem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej