Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
IT w Syndicate
Venzon 2003:
--- Cytat: Frankie w Sierpień 31, 2010, 13:47:44 ---No ja zakładam, że IT dobrze fituje swoje haci. Nigdzie nie pisałem, że mieliby rozwalić flote bez strat własnych, ale nie mówcie ze flota 150 armor haców i 30 guardnianów nie ma szans z flota drakowa. przy tej ilości haców 4 draki schodzą na alfe.
--- Koniec cytatu ---
przy tej ilosci HAC schodzi na salwe, drejki nie musza dolatywac do primary - armor hace musza a od painterow swieca sie jak psu jajca
generalnie przy tej ilosci drejkow ilosc logistykow nie odgrywa znaczenia za bardzo
nawet starta 4 drejkow za 1 t2 ship to jest wynik do zaakceptowania wiec zobacz jakie easy pvp jest to dla floty wystawiajacej drejki
Kira Korpii:
--- Cytat: Mona X w Sierpień 31, 2010, 13:50:57 ---You're sooooooo pre-tyrtanis.
--- Koniec cytatu ---
Twierdzisz ze insurance na shipy t2 dziala? Bo ja nie zauwazylem.
On topic: Drake = BC z bronia skierowana vs srednie cele i ogromnym damagem, Hac = Cruiser sredni cel :) dps podobny jak drake, ehp sporo mniej. One shot z tych wszystkich drejow tak samo zabija armor haca, jak salwa w druga strone. Logistyki zaczna dzialac moze w momencie jak juz zostanie na polu po 50 shipow, wczesniej bylyby one hit zgony.
Armor HAC tankuje speedem i sigiem, zgadza sie, ale nie przeciwko czemus co uzywa broni w tej samej klasie wielkosci.
A o cenach to juz nie wspomne bo rachunek atakowania hacami drejow nijak sie nie zgadza :)
Venzon 2003:
@Kira Korpii: dzieki za rozwjanie watpliwosci, wy macie sporo expa w tych drejkach wiec znasz sprawe od podszewki
sc0rp:
jest jeszcze jedna kwestia ktora frankie sprytnie pominol otoz logistyki pompujace drake'i zaczynaja pompowac na poczatku cyklu, a logistyki armor hacow na koncu cyklu.
Frankie:
--- Cytat: Kira Korpii w Sierpień 31, 2010, 14:15:58 ---Twierdzisz ze insurance na shipy t2 dziala? Bo ja nie zauwazylem.
On topic: Drake = BC z bronia skierowana vs srednie cele i ogromnym damagem, Hac = Cruiser sredni cel :) dps podobny jak drake, ehp sporo mniej. One shot z tych wszystkich drejow tak samo zabija armor haca, jak salwa w druga strone. Logistyki zaczna dzialac moze w momencie jak juz zostanie na polu po 50 shipow, wczesniej bylyby one hit zgony.
Armor HAC tankuje speedem i sigiem, zgadza sie, ale nie przeciwko czemus co uzywa broni w tej samej klasie wielkosci.
A o cenach to juz nie wspomne bo rachunek atakowania hacami drejow nijak sie nie zgadza :)
--- Koniec cytatu ---
Tego nie neguje co piszecie (juz na priv z Venzonem gadaliśmy), ale nie można przy tej konkretnej bitwie liczyć, że byloby 150 drake z logi kontra 150hac z logi, bo te draki miały na sobie 300 NC. Bitwa toczyła się na gate oddalonym o 56au od tego na którym czekało IT. Oznacza to że mieli wolne wejście do systemu, grid mieli czysty i dołaczaliby sie do bitwy jako 3 strona z możliwościa dogodnego doboru lokalizacji gdzie wylądują na gridzie. W tym czasie jak oni, by się ustawiali my naprawde byliśmy dość zajęci NC. Mieliby czas żeby wejść do bitwy w miare komfortowo. O cenach nie mówie bo wiadomo, że drake>t2. Jak pisał Venzon, IT ma nadmiar gotówki to dlaczego nie zaryzykuje. Ciągnąc 200 osób 30j, a następnie na bramie do bitwy kazać im wracac 20j, bo nie będziemy ryzykować? Toż to czysty sadyzm. Swoją drogą prawie na żywo rozmawiałem z pilotami IT i oni jakoś nie byli zadowoleni z decyzji FC, bo mieli ochotę powalczyć. I na konieć w E9 jak przy każdej dużej bitwie sporą rolę odgrywał lag więc nikt nie mógł przewidzieć wyniku.
@Dark Flonoe przy cyklu 3s to raczej niewielka różnica przy opóźnieniu repów przez laga wychodzi na jedno.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej