Eve Online > Dyskusje ogólne
Super Capitale
Doom:
Wyciągnąłem temat na wierzch z trzech powodów:
- Xart cos tam marudził o obowiązkach moderatora działu :P
- relacji z pogromu atlasa
- i przypomnienia sobie jak to było z matkami kiedyś
Czytając stary wątek i patrząc na stan obecny ja doszedłem do wniosku że ccp znowu przegieło pałke.
Fakt spełnili najczęściej dawane pomysły czyli podbili dps i tank, ale jednocześnie zmniejszyli koszty budowy tych statków, więc stworzyli sytuację w której cos co kosztuje tyle co 10 dredów z fitem ma tank isiłe ognia pzwalającą pozamiatać te dredy (czy jednak 10 dredów wypatroszy ms'a, zanim on je wyrżnie?)
Frankie:
--- Cytat: Doom w Sierpień 30, 2010, 16:49:04 ---(czy jednak 10 dredów wypatroszy ms'a, zanim on je wyrżnie?)
--- Koniec cytatu ---
Nie 10 a 20 bo matka z fitem to okolo 20b na rynku dd z fitem 1-1.1b. I odpowiadając na pytanie. Przy obecnym zbugowaniu fighter bomberow uwzgledniając laga matka nie ma szans :). Bo dd moga bron swoją wyłączać i włączać recznie, a FB jak sie zepsują to sie zepsują i koniec. Przykładów jest masa (wielokrotnie pojedyńczy carrier tankował nasze FB z 20 matek, bo tak dobrze działały :D)
vilhelm:
Generalnie jest tak: gdy RA+PL i spółka zaatakowało stolicę Atlasu 0-w poza flotą konwencjonalną wrzuciło flotę: 27 Tytanów i ponad 70 MS Generalnie taką flotę jest w stanie zatrzymać mało co, a na pewno nie bezużyteczne dredy...
P_UNKNOW:
--- Cytat: Alto Saotomeo w Sierpień 30, 2010, 14:00:19 ---
IMO supercapsle teraz sa przegiete i powinny zostac spowrotem znerfione. Albo w kwestii tanka albo dps. CCP jednak nie dopilnowalo wszystkiego i zamiast miec "albo jedno albo drogie" to dostaly obydwie rzeczy jednoczesnie.
--- Koniec cytatu ---
Alto..... nie pierd..... :) , zbieraj lepiej na msa i skiluj drugie konto, jak już ktoś wcześniej napisał: cena, udupiony char, brak możliwości dokowania, stresik przed wtopą i ogólnie problemy logistyczne (scouty, cyna) adekwatnie rekompensują to możliwości bojowe msa (po patchu).
Ten temat był męczony miesiącami przed wejściem SC boost patcha.
Ellaine:
Supercapsy są dobre, carriery są tanie. Dreadom przydałby się jakiś boost może ewentualnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej