Eve Online > NoobGarten

podstawowe pytania

<< < (2/38) > >>

semmac:
Jeszcze coś mi wpadło do łepetyny:
Jakie są formy płatności za zarejestrowanie konta (mam się rejestrować może na paypalu)?
Skoro jest coś takiego jak "zaproszenie" do gry (o ile zrozumiałem daje więcej niż 14 dni na przetestowanie), to po co w ogóle zaczynać czternastodniowego triala skoro po zaproszeniu trzeba chyba od nowa zaczynać?? [chyba dobrze zrozumiałem, co?]

Może jednak jest jakiś serwis akceptujący płatności SMS z którego można by dokonać przelewu za konto? Skoro w takich prostych grach jak np: ogame to funkcjonuje...

Doom:
To jest tak.
Prosisz o zaproszenie -> [sarkazm mode on] jakaś dobra dusza bezinteresownie wysyła Ci invite [/sm] -> zakładasz konto z zaproszenia i masz czas triala 21 nie 14 dni -> kupujesz przedłużenie konta w postaci GTC (game time code) lub plex'a w grze (uprzedzając pytanie prawie niemożliwe jest zarobic na trialu na plex, opcję podaję na wypadek gdybyś miał w grze kolegów którzy Ci to zasoponsorują lub kupiony GTC przerobił na dwa plexy) -> po przedłużeniu konta niezależnie od sposobu konto AUTOMATYCZNIE staje się kontem pełnym. Bez dopłat, Działa to również z kontem trial nie załozonym przez invite. Do tego jeszcze jeden detal - jesli wykupisz przedłużenie przed końcem okresu triala to dni dokupione zostaną dodane do tych jakie pozostały z triala, ale z konta zostaną zdjete blokady trialowe od razu, nie po upływie czasu triala.

Nie nie ma płatności via SMS, musisz kupować kody, aczkolwiek w polsce dostepnych jest kilka możliwości kupienia kodu bez potrzeby użycia Pay Pal

semmac:
Dzięki. Czas żeby się zarejestrować i zacząć grać będę miał dopiero za miesiąc półtora, a te ewentualne 14 lub 21 dni minie akurat jak żona z dziećmi wyjadą :) więc bez problemu będzie można konto wykupić i.... :)
Mam w takiej sytuacji kogoś prosić, błagać o zaproszenie? Czy może są jakieś tablice ogłoszeń? I czy mam załatwiać sobie to zaproszenie już dziś czy raczej za ten miesiąc-półtora?
Skąd na allegro biorą się tańsze niż oficjalny cennik, karty do gry?

--- Cytat: Doom w Sierpień 28, 2010, 23:05:25 ---To jest tak.
Prosisz o zaproszenie -> [sarkazm mode on] jakaś dobra dusza bezinteresownie wysyła Ci invite [/sm] -> zakładasz konto z zaproszenia i masz czas triala 21 nie 14 dni -> kupujesz przedłużenie konta w postaci GTC (game time code) lub plex'a w grze (uprzedzając pytanie prawie niemożliwe jest zarobic na trialu na plex, opcję podaję na wypadek gdybyś miał w grze kolegów którzy Ci to zasoponsorują lub kupiony GTC przerobił na dwa plexy) -> po przedłużeniu konta niezależnie od sposobu konto AUTOMATYCZNIE staje się kontem pełnym. Bez dopłat, Działa to również z kontem trial nie załozonym przez invite. Do tego jeszcze jeden detal - jesli wykupisz przedłużenie przed końcem okresu triala to dni dokupione zostaną dodane do tych jakie pozostały z triala, ale z konta zostaną zdjete blokady trialowe od razu, nie po upływie czasu triala.

Nie nie ma płatności via SMS, musisz kupować kody, aczkolwiek w polsce dostepnych jest kilka możliwości kupienia kodu bez potrzeby użycia Pay Pal

--- Koniec cytatu ---

Doom:
Rozejrzyj się na forum, jest topic specjalnie na prośby o tego typu (ewentualnie wal do mnie na priv :P )

Te tańsze oferty na allegro biora się z tych samych źródeł co iski. Od kolesi którzy w życi mają eula -> czytaj legalne oferty to nie są. Jeśli chcesz na allegro kupować to legalne oferty są tylko te w których przedmiotem transakcji jest kod który zostanie Ci wysłany sms, mailem czy jak tam jeszcze sprzedawca oferuje. Wszelkie plsxy i doładowania z allegro to isk selling

Khobba:

--- Cytat: Doom w Sierpień 29, 2010, 22:41:55 ---Wszelkie plsxy i doładowania z allegro to isk selling

--- Koniec cytatu ---

Dodam jeszcze, że jest to bardzo niemile widziane na tym forum (vide regulamin)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej