Śmietnisko > Off Topic
Przeglądarki internetowe, jaką wybrać?
Gregorius:
Srogi debilizm... pewnie w telewizji też to wymyślą.. blokada przełączania kanałów podczas reklam ;))
Jak nie przeglądarki to 3rd party stuff, który będzie mógł to robić ^_^
Goomich:
--- Cytat: Kara Mon w Styczeń 10, 2011, 16:25:39 ---Btw co za problemy z opera i eve-files? ja zadnych nie mam.
--- Koniec cytatu ---
A u mnie sie nic nie otwiera.
NeX:
UE może sobie zabraniać bezpośredniego wbudowania w komercyjny system lub przeglądarkę blokady reklam, ale nie ma to wpływu na zewnętrzną dystrybucję darmowych wtyczek. Zresztą to tylko nazwy, bo tak naprawdę 99% reklam blokuje prosty i uniwersalny filtr url na 180 wersów. Prawnie jest, to nie do ugryzienia, bo co mnie obchodzi gdzie go wkleję - przeglądarkę, firewall systemu, czy routera.
W Operze 11 parę wtyczek zainstalowałem i jestem z nich zadowolony:
NotScripts (szybka konfiguracja dla stron z zakazem lub zezwoleniem na wykonywanie skryptów)
NoAds (filtr css - działa tak samo jak instaler w Operze 8-10 - ten sam autor)
Buscomplete (świetny autokompleter adresów)
FastestTube (dodaje opcję zapisu filmów z YouTube)
Focus On Textbox (bardzo wygodny gadżet na niewyraźne strony - podświetla pola wpisowe ramką)
HyperTranslate (translator zaznaczonego tekstu, wyświetla dymek z tłumaczeniem)
Image Preview Popup (wyświetla obrazki bezpośrednio z linków, lub powiększa miniatury pod myszką)
PS
@Mona X - Ja też nigdy nie miałem żadnych problemów z eve-files, a używałem każdej Opery od samego początku. Może coś blokuje. Czasem stare konfigi po update mogą zostawić coś dziwnego.
Luisa:
Ja tam jadę przez proxy które blokuje reklamy, więc wtyczka nie potrzebna ;] Co do Opery to też używam pomimo, że jak już ktos napisał, niektóre stronki nie działają tak jak powinny, ale to tylko z tego względu, że Opera trzyma się najbliżej standardów web-owych :)
silvia:
Wie ktos jak ustawic RSS feed's w operze? chodzi mi o cos takiego, jak ma mozzila, iz mam przysic na task barze i jak go klikne to rozwija sie lista feed'ow a nastapnie moge najechac na nie by zobaczyc nowe info itp.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej