Eve Online > Dyskusje ogólne

Nasze żenujące akcje

<< < (9/49) > >>

sc0rp:
Wczoraj mialem dosc smieszna i zenujaca akcje do tego spowodowala ze dzis jestem niewyspany w robocie. Zaczne od tego ze wywalilo mi eskalacje 18(!!!) jumpow od miejsca gdzie skonczylem plexa robic - mysle sobie WTF?! zazwyczaj sa to 4-6j no, ale nic patrze na mape okolice sa blue wiec mysle polece. Co by bylo szybciej pomyslalem ze zrobie sobie to carrierem, route planner stwierdzil ze bede potrzebowal 2 skoki aby dostac sie do miejsca docelowego. Sprawdzilem bak - carrier zatankowany "pod korek", wziolem odpowiednia ilosc liquid ozone do cynostawiaczki i polecialem. Na miejsce dotarlem bez najmniejszego problemu, eskalacje zrobilem i bylem gotowy do powrotu - carrier na ss a cynostawiaczka na piechote. Dolecialem do systemu gdzie mialem postawic cyno, sprawdzam intel okolica wzglednie spokojna (jakies hosty raportowane 6j ode mnie) stawiam cyno - alt tab na carriera -> jump to... i widze komunikat ze mam za malo paliwa /facepalm patrze do baku a 2 skoki wypalily jakies 80% paliwa w baku. Skonczylo sie na tym ze kupilem w okolicy indora, paliwo i lecialem go zatankowac. I co oczywiscie hosty sie zaczely krecic w okolicy - co znaczaco opoznilo moja podroz bo co innego przelatywac frytka t1 a co innego indykiem. Efekt koncowy: 5h na eskalacji (na ktorej jak zwykle nic nie wypadlo), jesli robil bym to subcapsem byla by 1-2h (z doleceniem). Wniosek: w corp hangare nalezy zawsze trzymac paliwa conajmniej tyle ile miesci sie w baku aby uniknac takich niespodzianek.

Pol Kent:

--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 06, 2010, 10:56:48 ---Wniosek: w corp hangare nalezy zawsze trzymac paliwa conajmniej tyle ile miesci sie w baku aby uniknac takich niespodzianek.

--- Koniec cytatu ---

Wniosek: Sprzedaj carriera bo nie powinieneś nim latać skoro takie oczywiste-oczywistości jak posiadanie paliwa na lot tam-i-z-powrotem są dla Ciebie odkrywcze.  ???

sc0rp:

--- Cytat: Pol Kent w Październik 06, 2010, 11:19:24 ---Wniosek: Sprzedaj carriera bo nie powinieneś nim latać skoro takie oczywiste-oczywistości jak posiadanie paliwa na lot tam-i-z-powrotem są dla Ciebie odkrywcze.  ???

--- Koniec cytatu ---

Dzieki za jakże cenna uwage, w przyszlosci skorzystam jak mnie bedzie stac na nyxa. :P

Pol Kent:

--- Cytat: Dark Flonoe w Październik 06, 2010, 11:27:55 ---Dzieki za jakże cenna uwage, w przyszlosci skorzystam jak mnie bedzie stac na nyxa. :P

--- Koniec cytatu ---
Nie rób tego. Nyx więcej pali  ;D

SokoleOko:

--- Cytat: Pol Kent w Październik 06, 2010, 11:19:24 ---Wniosek: Sprzedaj carriera bo nie powinieneś nim latać skoro takie oczywiste-oczywistości jak posiadanie paliwa na lot tam-i-z-powrotem są dla Ciebie odkrywcze.  ???

--- Koniec cytatu ---

Celem tego wątku nie jest jeżdżenie po kimś, tylko wspólne pośmianie się z naszych wtop. Trzymaj poziom, proszę ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej