Eve Online > Dyskusje ogólne
Nasze żenujące akcje
GlassCutter:
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 09, 2013, 14:04:13 ---Mangan zginął pod stacją, nie na bramie. Problem jest taki, że gra zaczyna "wciągać" Twój statek do stacji dopiero jak jest na 0m od niej. Do tego czasu jesteś na tzw. "dokowej" i można do Ciebie strzelać, mimo iż już wydałeś komendę "dock" i dostałeś komunikat "docking permission requested".
--- Koniec cytatu ---
Nie ma czegoś takiego jak 'dokowa'.
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 09, 2013, 14:04:13 ---Niektóre stacje mają tę dokową bardzo długą, 2500m, a to dla np. Tornada z szybkim lockiem wystarczy, żeby zamordować np. dockującego Industriala. Jak będziesz mieszkał na jakiejś stacji to warto sobie zrobić spota na 0m od stacji, żeby mieć pewność że zawsze warpniesz na zero i zadokujesz.
--- Koniec cytatu ---
Odległość w której zatrzymujesz się od stacji nie jest w żaden sposób zależna od modelu/typu stacji. Jest to losowe. Nigdy nie widziałeś kuli ze statków dolatującej do bramy/stacji/dowolnego punktu w przestrzeni?
Isengrim:
OK, jak zwał tak zwał, znam parę osób które nazywało to "dokową" i tak mi zostało, może nie mam racji.
Natomiast co do tego, czy to nie zależy od stacji... Jesteś pewien? Bo z mojego doświadczenia wynika, że są stacje, w których NIGDY nie udaje mi się wylądować na 0, a w innych prawie zawsze. Może to też kwestia kierunku, z którego na tę stację warpuję.
Colonel:
--- Cytat: Isengrim w Grudzień 09, 2013, 14:04:13 --- Chociaż i w low jak warpujesz na 100 ze stacji na bramę to na 100 km może stać Interceptor z gotowym punktem.
--- Koniec cytatu ---
...i albo smartbomb BS albo snajper, tak czy inaczej lezysz....
btw czegos tu nie czaje, dosc dlugo kojarze Mangana jako usera centrali...ale... czy dobrze mi sie zdaje ze on dopiero zaczal grac ?
[VIDE] Herezja:
O ile mnie pamięć nie myli Mangan się udzielał na centrali od dość dawna ale tak naprawdę grał kilka miesięcy więc można powiedzieć, że teraz po powrocie znów się wszystkiego uczy czy raczej pogłębia wiedzę na temat np. pvp.
Proxima Alland:
A nie jest czasem tak, że "docking permission requested" dostajesz na 500m a a dokujesz na 250m? Z tego co patrzę to właśnie tak jest. Jak wpadasz bliżej <250 to masz jedno za drugim. requested i accepted. Więc trwa to tyle co wypowiedzenie dwuch zdań (i tak długo).
Jak na stacji to peszek... Sorry nie doczytałam.
Mnie się jak do tej pory 100km sprawdza. Poza tym jakoś trzeba sobie spot zrobić.... Lepiej tak niż zawisnąć na bramie. Inaczej to musiałabym przeskoczyć, wrócić i warpnąć na spot. moim zdaniem większe ryzyko. A warto mieć spot na "trasie" i drugi gdzieś obok.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej