Eve Online > Dyskusje ogólne
Nasze żenujące akcje
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Czerwiec 20, 2012, 18:55:16 ---Zapomnij.
--- Koniec cytatu ---
Ale dlaczego? W wielu grach to działa i nie ma problemu. Wartość dodana jest z tego taka, że można kręcić kapitalne filmy "po fakcie".
Doom:
A w ilu z tych gier walka toczyła się na tak rozleglym terenie jaki oferuje eve? Większość gier o których słyszałem że mają takie cuś to rózne fps które mają ułatwienia w postaci zamkniętego teren, ograniczeń sesji odgórnie narzuconych itp. Najlepiej znam coś takiego z czolgów bo miałem z tym kontakt praktyczny, tyle ze tam łatwo określić ramy sesji itp ponieważ "filmik" to zapis danych między ładowaniem mapy, a kliknięciem przycisku zamykającego pobitewne podsumowanie. I jest to tylko zapis danych z serwera, bardzo malutki, ułożony w instrukcję dla klienta gry co ma wyświetlić po uruchomieniu. W Eve trigerem może być do takiego czegoś aktywacja agresji na graczu, ale co z końcem, przecież jak raz złapiesz agro to walka może trwać nawet do kilku godzin? Co z przemieszczaniem się między gridami? (koniec filmiku po opszczeniu grida?) co z widokiem że tak powiem po śmiertnym (pod to odesłanie do stacji i Twój klient przestaje wtedy zbierać dane z miejsca zgonu)
Cała masa dupereli jeszcze. Do tego dochodzi format zapisu
Xeovar:
To wsio racja doom, ale combat recorder zapisujący to co "wie" klient to byłby wykonalny. Wystarczyłoby dla pojedynczego pilota który chce sprawdzić po fakcie co spierdolił ;)
Gaunt:
tak mi się przypomniało to chyba to był najśmiejszniejszy fail Sokoła :D
tak kiedyś uwieczniłem na paincie :D
[załącznik usunięty przez administratora]
SokoleOko:
Oj było było... przypomnijmy jeszcze Shailę i smutny los jej "Paris Hilton" w Immensea :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej