Eve Online > Dyskusje ogólne

EvE staje się nudna

<< < (16/28) > >>

Sammani:
T3 to carebearskie statki na wh czy misje w duzo wiekszym stopniu niz sa uzywane do pvp.

--- Cytat: Dormio w Lipiec 30, 2010, 11:27:48 ---Strasznie wybiórcze te opinie  ;)
Tyranis - co w planetach jest tylko dla hisecowych carebearów ? Nie ma planet w null ? Nie da się na nich zarabiać jeszcze więcej, jeszcze mniejszym nakładem pracy ? W hisecu opcja 96h praktycznie nie ma sensu, bo ilości jakie się pozyskuje w 1h są po prostu za małe.
Dominion - wg Ciebie patch dla obu grup - jeszcze tylko powiedz, co tak naprawdę zyskał hisecowy carebear na zmianach SOVa i booście zarobku w null ?
Apocrypha - WHSy - wnoszę po Twojej opinii, że wg Ciebie są przeznaczone dla zarobku hisecowego careabeara, a nie dla PVPera, który w końcu dostał to o co zawsze prosił dla null: brak insta intel (local !), wymagających NPCów dających spory zarobek, konieczność współdziałania.
Quantum Rise - patch sprzed 1.5 roku (!) - nano nerf - do tego momentu 40% wszystkich PVPerów w null latało na nanofitach, kolejne 50% w blobach, a 10% reszty brakowało umiejętności albo próbowało funkcjonować pod prąd, piszesz o łzach pilotów ravenów, a co ciekawe to głównym narzędziem hisecowego carebeara do tego momentu był CNR...
Empire Age - FW to przecież PVP, a to, że się farmi - przecież PVPer też musi w jakiś sposób zarabiać na PVP

--- Koniec cytatu ---

Nigdzie nie napisalem o high secowym carebearze, ale o carebearze. I tak wspominam stare patche, zeby udowodnic, ze przez 2 lata jak gram nie bylo porzadnego pvp focused contentu. Zreszta poza wh dobrego pve tez nie bylo. Jak wspomnial baz reszta kojarzy sie z praca w kombinacie na tasmie.

SokoleOko:
No dobra... PvP-erzy dostali jednak:

- revamp statków frakcyjnych/pirackich (Dominion) + nowe shipy frakcyjne
- boost projectili (Dominion)
- supercarriery (Dominion 1.2)

Z drugiej strony:

- popsuto wydajność (Dominion) - lag kerbirom nie przeszkadza
- popsuto skaner kierunkowy (delay)
- Dominion odebrało też sens ekonomiczny dużym wojnom.

Dormio:
A znasz nullsecowych carebearów ? Podobno tam sami PVPerzy szaleją... a w low to w ogóle tylko boty i piraci  ;)

Wiesz ja też mogę swoją opinię przedstawić:
Jak ja wspomnę swoje 5 lat grania w EVE to jak gram nigdy nie było porządnego PVE focused contentu. Zawsze były jakieś śmieci dodawane, jakby na siłę wciskane.

Czy ona jest lepsza od Twojej ? A może bardziej prawdziwa ? IMHO nie, to po prostu opinia (szczególnie, że wcale tak nie myślę naprawdę, bo wg mnie były contenty dobre zarówno dla PVE jak i PVP).

@ Mona X - nie bierz wszystkiego do siebie i dosłownie, bo jak znam życie Ty też nie "zastrzeliłeś" nikogo ISKami. Ja rozumiem, że PVPerzy z null są lepsiejsi od tych z low, a szczególnie debeściaccy wobec tych z FW, ale wszyscy PVPerzy potrzebują kasy, a płacz był zawsze, że w null to się nie daje zarabiać.
Szkoda, że skupiłeś się tak na kasie, bo pominąłeś ten element o zmianach SOVach i realizacji marzeń PVPerów = brak insta intel w WHSach.

@ SokoleOko - dla ustalenia uwagi mowa nie jest o jakości zmian, a o tym czy dodatki są dla carebearów, czy również i dla PVPerów. Jakość dodatków i samej gry to temat na osobną dyskusję, bo to co wyczynia CCP po prostu jest uwłaczające (i.e. niespełnianie własnych obietnic). Wydaje mi się, że jedyne co ratuje CCP to fakt, że w zakresie spaceopera w zasadzie nie mają żadnej poważniejszej konkurencji.

PS
BTW uważam, że to co dostaje carebear dostaje i również PVPer (niezależnie od tego czy chce i czy korzysta z tego), aczkolwiek w odwrotną stronę to tak nie działa (i.e. SOV, WHSy).

Goomich:

--- Cytat: Dormio w Lipiec 30, 2010, 12:31:13 ---A znasz nullsecowych carebearów ? Podobno tam sami PVPerzy szaleją... a w low to w ogóle tylko boty i piraci  ;)

--- Koniec cytatu ---

Zrozum, że hisekowy kerbir to tylko symbol.

--- Cytat: Dormio w Lipiec 30, 2010, 12:31:13 ---@ Mona X - nie bierz wszystkiego do siebie i dosłownie,
--- Koniec cytatu ---

Że gdzie ja coś biorę do siebie?

--- Cytat: Dormio w Lipiec 30, 2010, 12:31:13 --- bo jak znam życie Ty też nie "zastrzeliłeś" nikogo ISKami.

--- Koniec cytatu ---

Nooooo... Ur point being?

--- Cytat: Dormio w Lipiec 30, 2010, 12:31:13 ---Ja rozumiem, że PVPerzy z null są lepsiejsi od tych z low, a szczególnie debeściaccy wobec tych z FW, ale wszyscy PVPerzy potrzebują kasy, a płacz był zawsze, że w null to się nie daje zarabiać.
Szkoda, że skupiłeś się tak na kasie, bo pominąłeś ten element o zmianach SOVach i realizacji marzeń PVPerów = brak insta intel w WHSach.
--- Koniec cytatu ---

Szkoda, że nowy sov jest zepsuty, a wormhole są jeszcze bardziej puste niż 0.0.

Dormio:
No szkoda.  :)
Tośmy sobie pogadali co ?

PVPer to też symbol, bo chyba każdy PVPer ma char do kerbirki. Powiem Ci, że prawdziwych kerbirów to już w EVE nie ma, bo kerbirka to kolejne narzędzie dla PVPera by jeszcze skuteczniej PVPować z innymi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej