Eve Online > Dyskusje ogólne

EvE staje się nudna

<< < (10/28) > >>

Goomich:

--- Cytat: Okropniak w Lipiec 29, 2010, 10:49:21 ---Osobiście martwi mnie olanie pvp jako takiego - i dodawanie jedynie retuszy typu web-gate żeby zamknąć narzekaczom buzie na jakiś czas. Z jednej strony gra jest reklamowana jako PVP - z drugiej okazuje się że 9/10 ludzi żyje w HIGH
--- Koniec cytatu ---

Ludzi, czy charów?

SokoleOko:
Misje L4 już znerfiono - oficjalne zmianą dropu, a "przypadkowo" wprowadzeniem małych i średnich rigów, które spowodowały, że salvage generalnie staniał.

O ile jeszcze rok temu z uporem maniaka powtarzałem, że "nowy gracz nie ma czego szukać w 0.0, bo lepiej siedzieć w hisecu, klepać L4 żeby napompować wallet, a w tym czasie wbijać skille", a POTEM iść do 0.0 (i sam tak zrobiłem, wyprowadzając się z Empire ze skilami na HAC-a i 4B w portfelu), to teraz nowy gracz już się aż tak nie wypasie na tych L4 w Empire, natomiast w 0.0 ma anomalki dostosowane do jego poziomu. Czyli już 2-3 miesięczny char może sobie poradzić w 0.0 - i coś ubije, i spokojnie zarobi (klepiąc niższe anomalki jakimś cruiserem T1 z fitem T2 czy BC). Jedyne od czego będzie uzależniony, to logistyka korpowa, bo sam przecież indykiem T1 do Jita na zakupy nie poleci.

@Dormio -> kalendarz może działać i bez Eve Gate, prawda? Tego akurat nie krytykowałem :)

Okropniak:
Bez urazy - ale żeby Sammani mógł kupić plex za isk ktoś go musi mu za realną kasę dostarczyć - a tym ktosiem najczęściej są gracze null a nie high bo ci właśnie mają potrzeby latania a nie kerbirzenia ;p
Ale to tylko moje skromne zdanie.

Sokole - ale ja nie mówię że nie znerfiono, tylko że pomimo mniejszej opłacalności bez ryzyka w parę h zarabiasz na plex - no to po co się męczyć z null itp?
Tutaj masz high i tzw "wyjebane" - a w null jak masz 3 systemy - to wystarczy pare afk-cloak pro uber graczy by zablokować gracza na parę ładnych godzin dopóki nie pojawi się więcej osób żeby go zbaicić (jak jest głupi) - a nawet wtedy bait może paść bo kolo ma cyno na pokładzie - sam mam i covert cyno i black-opa na alcie właśnie w tym celu.

Szczerze mówiąc jak mnie kiedyś coś skręci to napiszę sobie bota do misji - a co?! ;-)

Btw - dzięki Sammani za podrzucenie tej listy gier - miałem przysiąść kiedyś i popatrzeć czy coś jeszcze się nie kroi - ale dzięki Tobie mam to podane na tacy :D

sc0rp:

--- Cytat: Okropniak w Lipiec 29, 2010, 11:30:43 ---Bez urazy - ale żeby Sammani mógł kupić plex za isk ktoś go musi mu za realną kasę dostarczyć - a tym ktosiem najczęściej są gracze null a nie high bo ci właśnie mają potrzeby latania a nie kerbirzenia ;p
--- Koniec cytatu ---

I w czym jest problem, bo nie rozumiem - EvE to sandbox kazdy gra jak chce.

Moim skromnym zdaniem PvP wyglada jak wyglada ze wzgledu na death penalty, nigdy kto ma mozg nie wezmie pimped shipu i nie poleci sobie do low/null seca ot tak na cudzym terenie postrzelac, bo bycie upolowanym to pare duzych baniek w plecy. W innych MMO jak AoC czy WoW death penalty nie istnieje, dlatego ludzie bezstresowo sie rzucaja z siekiera nawet na kilkanascie osob. Ale czy to jest problem? Ja uwazam ze nie do EvE glownie wlasnie death penalty mnie przekonalo (osobiscie nie trawie gier osadzonych "w dalekiej przyszlosci w odleglej galaktyce" - EvE jest wyjatkiem wlasnie ze wzgledu na pozostale aspekty gry)

Okropniak:
w wow też każdy gra jak chce

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej