Eve Online > Dyskusje ogólne

EvE staje się nudna

<< < (9/28) > >>

Colonel:
Jedyny plus owego szita Sokole
to możliwość używania telefonu do redagowania swojego inboxa z gry :P
... co jest dość wygodne kiedy jesteś na urlopie i zamiast słońca masz deszcz
(nie masz laptopa ze sobą)
ale co do reszty to wpelni się zgadzam
gracze to szersze grono niż etatowi wymyślacze
wiec powinni zrobić sito do wybierania i maszynkę do wdrażania
tego co gracze pod nos im podstawiaja.

Dormio:

--- Cytat: Colonel w Lipiec 29, 2010, 10:14:31 ---Jedyny plus owego szita Sokole

--- Koniec cytatu ---
Dla kogo jedyny, dla tego jedyny. Dla mnie np. bardzo użyteczny jest kalendarz.  :)

Inna rzecz, że o ile część zmian w EVE wg mnie jest kompletnie nietrafiona, to bardzo wiele pomysłów, OBIECANYCH, wciąż czeka na realizację, a są to pomysły właśnie oparte o prośby graczy (i.e. komety, czy w pełni dynamiczne paski). EVE wciąż jest najbardziej skomplikowaną z MMO (moim skromnym zdaniem), ale zgadzam się ze zdaniem, że uległa znacznemu uproszczeniu.
Wg mnie jest kilka świetnych, ba rewelacyjnych pomysłów zaimplementowanych, których potencjał nie został w pełni wykorzystany (i.e. jump gate, produkcja komponentowa, WHSy, itp.). Ja rozumiem, że CCP chce zachować zgodność ze starymi modelami (i.e. produkcja), ale to oznacza, że te obszary po prostu są w pewien sposób martwe (np. zarabianie na T1 jest mocno hmmm... wątpliwe).
Nawet przyjmując założenie, że obecnie wciąż EVE ma potencjał do ekspansji (swojego świata), to on znacząco wyhamowuje, a rozwiązania w postaci dodawania nowych regionów, czy produktów (patrz PI) są dobre ale na krótką metę. No i wciąż nie rozwiązany pozostaje problem błędów w grze. Wiele z nich czeka na naprawę od naprawdę bardzo dawna.

Okropniak:
Na początku wszystko jest uber, ach i och - i jeszcze po paru miesiącach ciągle się człowiek uczy czegoś nowego. Ale potem... Okazuje się że jest od cholery mankamentów które po prostu bolą - a które nie są naprawiane bo po co?
Osobiście martwi mnie olanie pvp jako takiego - i dodawanie jedynie retuszy typu web-gate żeby zamknąć narzekaczom buzie na jakiś czas. Z jednej strony gra jest reklamowana jako PVP - z drugiej okazuje się że 9/10 ludzi żyje w HIGH i to dla nich większość dodatków wychodzi - wylatują tacy niedzielnie do LOW gdzie spotykają piratów i jest fun... niby :/
A potem grzecznie wracają do swoich pieleszy i zarabiają na kolejny plex.

W sumie śmieszne jest to że ci co żyją w HIGH mają bezpieczny zarobek i nie płacą real kasą (nie liczę początkujących) - mają lepiej bo jest ich po prostu więcej, a ci co kupują GTC żyją najczęściej w głębokim null - a dostają ochłapy albo nieprzemyślane zmiany i testy na żywym organizmie.

Gdyby naprawdę CCP chciało coś z tym zrobić zaczęłyby się dynamiczne spadki security systemów - aż do null w niektórych przypadkach - i przynajmniej trochę by się to mrowisko rozruszało. Na dzień dzisiejszy choćby przyszło 2x więcej graczy - to i tak styknie bo przecież nie ma ograniczeń co do misji - każdy może ich i 1k zrobić - a bezpiecznie, a fajnie - a że pvp nie ma jako takiego? kto by na to patrzył :)
Wiem że do tego nie dojdzie - ale chciałbym zobaczyć co by się działo po przeniesieniu wszystkich ale to wszystkich lvl4 misji do low! :D

Sammani:
Takie zmiany ucyznilyby z eve bardziej hardcore gre, a to nie jest kierunek raczej mile widziany u ludzi od marketingu ccp. Swoja droga wydaje mi sie, ze idea open world, full loot, pvp sandboxa sie juz wypalila na rynku. Nowe produkty sie nie przebijaja, bo taki system nie pasuje ani pvperom, ktorym ciezko znalezc cel czy nawiazac walke, ani carebearom, ktorzy sa stale poddawani griefingowi. Nie wiem czy jest ciagle miejsce na rynku dla hardcore gier.

Fakt, ze da sie iskami placic za konto to kolejny problem eve. Dzieki temu eve przyciagu lomy, ktore normalnie gralyby w f2p koreanskie grindery, wiec grinduja i tutaj. Zamiast mobow maja misje i raty, zamiast zbierania kwiatkow maja skalki etc. Ciekawe ilu graczy zostaloby w eve jakby za konta trzeba bylo placic rl gotowka :). Mi z 4 ostaloby sie max 1 konto :).

sc0rp:

--- Cytat: Sammani w Lipiec 29, 2010, 11:13:02 ---Fakt, ze da sie iskami placic za konto to kolejny problem eve. Dzieki temu eve przyciagu lomy, ktore normalnie gralyby w f2p koreanskie grindery, wiec grinduja i tutaj. Zamiast mobow maja misje i raty, zamiast zbierania kwiatkow maja skalki etc. Ciekawe ilu graczy zostaloby w eve jakby za konta trzeba bylo placic rl gotowka :). Mi z 4 ostaloby sie max 1 konto :).

--- Koniec cytatu ---

czemu uwazasz, że to problem? Moim zdaniem to wręcz genialne posunięcie i dziwie się że inni twórcy jak chodźby blizzard nie poszli tym śladem. Dlaczego? Bo bardzo mocno ograniczyli w ten sposób wymianę ISK<->$$$ a dodatkowo twórca gry a nie jakaś chińska farma na tym zarabia. Jeśli ktoś ma wątpliwości czy CCP na tym zarabia (bo ci co kupuja ingame PLEXa to nie płaca za konto) to niech przeczyta pogrubioną częśc postu Sammani.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej