Śmietnisko > Flamewar

O kilach których nie było

<< < (21/28) > >>

SokoleOko:
Piszę z pracy, nie mam czasu na kopanie w EULA, szczerze wątpię czy trzy podane przeze mnie przykłady też są także opisane (choć AFAIR developerzy zajmowali stanowisko w tych sprawach - na pewno w kwestii suicide i canflippingu).

Jednak nawet jeśli nie ma nigdzie zapisu mówiącego "CCP zakazuje preparowania killmaila", to zdrowy rozsądek podpowiada, że coś jest nie tak. Kill jest wtedy, gdy DOSTANIESZ killmaila. Nie dostałeś, nie ma killa. Rzeczywistość w tej grze jest drańska i to wcale nie jest największy powód do frustracji (od braku KM-a bardziej wkurwił mnie DC na misji i wtopa frakcyjnych dronek - na przykład). Z drugiej strony, ta "szorstkość świata" jest tym, co mnie w Eve trzyma.

Przykład z RL - wielu asom lotnictwa (zwłaszcza podczas II wojny światowej) oficjalnie zaliczano mniej zestrzeleń niż ich faktycznie mieli. Z braku dowodów - przeciwnik wpadał w chmurę ciągnąć za sobą kitę ognia i nikt nie widział co się z nim stało. Rozsądek podpowiada, że mogło się to tylko skończyć uderzeniem w ziemię, ale "rules are rules" i zaliczano tylko "uszkodzenie".

Podsumowując - bo szkoda ciągnąć temat i ja nie mam zamiaru flejmować (serio!) - pilot carriera zrobił BUFU świństwo. Sam bym tak nie zrobił, bo cenię sobie e-bushido. Ale nie dziś to jutro ubijecie innego i tyle. Stać Was na wartościowe kille, nie mieliście z tym problemu w przeszłości i szkoda zachodu na bawienie się killmailami. Może już na najbliższym roamie traficie coś co wrzucicie do "najdroższych wtop", a wszyscy będą klaskać.

Za co osobiście trzymam kciuki o7

Nitefish:
Kurcze, wyjechałem na weekend a tu taki flejmik mnie ominął...

gregor40:

--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 29, 2010, 09:36:55 ---Piszę z pracy, nie mam czasu na kopanie w EULA, szczerze wątpię czy trzy podane przeze mnie przykłady też są także opisane (choć AFAIR developerzy zajmowali stanowisko w tych sprawach - na pewno w kwestii suicide i canflippingu).

Jednak nawet jeśli nie ma nigdzie zapisu mówiącego "CCP zakazuje preparowania killmaila", to zdrowy rozsądek podpowiada, że coś jest nie tak. Kill jest wtedy, gdy DOSTANIESZ killmaila. Nie dostałeś, nie ma killa. Rzeczywistość w tej grze jest drańska i to wcale nie jest największy powód do frustracji (od braku KM-a bardziej wkurwił mnie DC na misji i wtopa frakcyjnych dronek - na przykład). Z drugiej strony, ta "szorstkość świata" jest tym, co mnie w Eve trzyma.

Przykład z RL - wielu asom lotnictwa (zwłaszcza podczas II wojny światowej) oficjalnie zaliczano mniej zestrzeleń niż ich faktycznie mieli. Z braku dowodów - przeciwnik wpadał w chmurę ciągnąć za sobą kitę ognia i nikt nie widział co się z nim stało. Rozsądek podpowiada, że mogło się to tylko skończyć uderzeniem w ziemię, ale "rules are rules" i zaliczano tylko "uszkodzenie".

Podsumowując - bo szkoda ciągnąć temat i ja nie mam zamiaru flejmować (serio!) - pilot carriera zrobił BUFU świństwo. Sam bym tak nie zrobił, bo cenię sobie e-bushido. Ale nie dziś to jutro ubijecie innego i tyle. Stać Was na wartościowe kille, nie mieliście z tym problemu w przeszłości i szkoda zachodu na bawienie się killmailami. Może już na najbliższym roamie traficie coś co wrzucicie do "najdroższych wtop", a wszyscy będą klaskać.

Za co osobiście trzymam kciuki o7

--- Koniec cytatu ---

Jak zazwyczaj się z Tobą zgadzam to tu nie mogę.
1) Jak jest bitka w lagu, shipy spadają a nie dostaje się KM (tak się przecież masowo zdażało) to można sobie wpisać na KB czy nie?
2) Z asami lotnictwa też nie jest tak do końca. Zazwyczaj, mimo surowych reguł jakie opisałeś straty rzeczywiste były znacznie mniejsze niż raportowane przez pilotów przeciwnika. Mimo że zestrzelenia potwierdzano filmami nagranymi z kamer przy karabinach i działkach.
3) Nietety, obawiam się że jest mało osób na tym forum, które są na tyle rozsądne i honorowe żeby przyklasnąć czemukowiek co BUFU zrobi. Ale też uczciwie na to zapracowaliśmy  8)

--- Cytat: Śmieciani ---Przynajmniej tak oglosil pan sedzia Gregor PL (tak dla pewnosci, zeby kazdy wiedzial, ze to Polak. PL na koncu nicka jest zawsze dobre)
--- Koniec cytatu ---

Yup. You fail. We win. War. War never changes. BTW masz jakiś kłopot z Polskością?

Zsur1aM:

--- Cytat: Gregor PL w Czerwiec 29, 2010, 09:53:52 ---1) Jak jest bitka w lagu, shipy spadają a nie dostaje się KM (tak się przecież masowo zdażało) to można sobie wpisać na KB czy nie?

--- Koniec cytatu ---

A jestes w stanie zrobic ctrl+c > ctrl+v w takim przypadku?
Bywa, taka jest eve. Dla przykladu podam ze w d-g spadlo pewnie ze 100 dredow cva & provi bloku, wiele nie wygenerowalo km (w tym moj), cala akcja zostala sfrapsowana, jak myslisz czy ktos z AAA u'k & co dopisal sobie te km'y?

Sammani:

--- Cytat: Alto Saotomeo w Czerwiec 28, 2010, 18:58:16 ---@Samamami czy jak ci tam:

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Gregor PL w Czerwiec 29, 2010, 09:53:52 ---Cytat: Śmieciani

--- Koniec cytatu ---

Hej, hej keep failing. Nadszedl czas na modyfikowanie nicka i pseudo dowcipnosc. Ciezka artyleria w uzyciu! Zdaje sobie sprawe, ze przepisanie 3 sylabowego wyrazu moze sprawac wam chlopaki pewne trudnosci.  ;) Ale wystarczy uzyc ctrl+c i ctrl+v. Tak na przyszlosc

--- Cytat: Gregor PL w Czerwiec 29, 2010, 09:53:52 ---Yup. You fail. We win. War. War never changes. BTW masz jakiś kłopot z Polskością?

--- Koniec cytatu ---

Ja? Zadnych. Uwazam, ze zawsze warto dodac na koncu nicka PL by potwierdzic, ze sie jest Polakiem na polskim forum tematycznym. Niech ci wszyscy angole, rosjanie, ktorzy tu pisza wiedza... ups.

--- Cytat: Zsur1aM w Czerwiec 29, 2010, 10:34:02 ---Dla przykladu podam ze w d-g spadlo pewnie ze 100 dredow cva & provi bloku, wiele nie wygenerowalo km (w tym moj), cala akcja zostala sfrapsowana, jak myslisz czy ktos z AAA u'k & co dopisal sobie te km'y?

--- Koniec cytatu ---

Niektore organizacje nie potrzebuja fake podpompowywac sobie statystyk. Inne tak. Taka tez jest eve. Musimy Zsur1am starac sie ten drugi typ czlowieka tez zrozumiec.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej