Śmietnisko > Flamewar

Odp: GC, COW, Atlas &... offtop/spam/flame?

<< < (4/5) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: SokoleOko w Czerwiec 23, 2010, 11:11:27 ---Tmedium neut na Vagasie nie jest taki "niezbędny"

--- Koniec cytatu ---

Jest niezbedny na roamach, bo neutralizuje wrogi scramble, a scramble to najwiekszy wrog vagasa - ze scramblem nie da sie odbic na przepalonym wmd i zmniejszajac transversal zabic frytke, czyli zrobic tego o czym piszesz. Dlatego vagas z cloakiem na roamy to porazka, slaby scanres nie pomaga.

Sytuacja sie zmienia, kiedy zamierzamy dlugo "smierdziec" komus w raciarni, co moze byc calkiem zabawne, jezeli ktos nie za bardzo ma czas grac, bo np. ma duzo pracy, ale EVE sobie w tle dziala - wtedy vagas w cloaku jest super, brak neuta zwalnia grid i da sie na nim zamontowac 425mm dzialka, i strzelajac w dziure w resach raciarki mozna zjesc BSa na anomalii w mniej niz minute, a potem spokojnie sobie sclouczyc na ss i wyjsc na spacer albo do sklepu, a w tym czasie banda reconow cie szuka/baici/wyzywa od tchorzy bez honoru :> I tak co pare godzin
Vaga jest szybka, i z cloakiem radzi sobie na gatecampach, ma dps, jest 4x tansza od T3

SokoleOko:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Czerwiec 23, 2010, 12:51:18 ---Jest niezbedny na roamach, bo neutralizuje wrogi scramble, a scramble to najwiekszy wrog vagasa - ze scramblem nie da sie odbic na przepalonym wmd i zmniejszajac transversal zabic frytke, czyli zrobic tego o czym piszesz.

--- Koniec cytatu ---

Dlatego napisałem - po pierwsze trzymać dystans.

Dodatkowo - jeden cykl neuta nie wystarczy, żeby "zgasić scramble'a", a jeśli masz na sobie jednego, to w ciągu kilkunastu sekund będziesz miał więcej. Tak czy owak, bez pomocy się nie obędzie ;)

Alto Saotomeo:
Z logicznego punktu widzenia macie racje i sie z tym zgodze. No ale ja jestem wyznawca vagasa z neutem i cloak jakos niesmacznie mi wyglada. Moze czasy sie zmieniaja ale ja tam nie wiem :P

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Alto Saotomeo w Czerwiec 23, 2010, 13:43:13 ---Z logicznego punktu widzenia macie racje i sie z tym zgodze. No ale ja jestem wyznawca vagasa z neutem i cloak jakos niesmacznie mi wyglada. Moze czasy sie zmieniaja ale ja tam nie wiem :P

--- Koniec cytatu ---

I masz 100% racji - vagasem z cloakiem SIE NIE LATA.
Vagasem z cloakiem sie wisi afk.

SokoleOko:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Czerwiec 23, 2010, 13:47:17 ---I masz 100% racji - vagasem z cloakiem SIE NIE LATA.

--- Koniec cytatu ---

Lata się, lata... trzeba tylko pamiętać o pisaniu "try harder" na localu, żeby powodować większą frustrację przeciwnika, który próbuje gonić.

Odkąd latam Cynabalem, Vagasa używam wyłącznie do solo... i wtedy cloak zawsze na nim siedzi :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej