Eve Online > PVE
[PVE] Tengu
sc0rp:
--- Cytat: Doom w Czerwiec 10, 2010, 16:02:54 ---BTW co Ci tak wywindowało cenę pierwszego setupu?
--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamietam to najdroższy był booster, amplifier, invule i druty.
naye666:
--- Cytat: Dark Flonoe w Czerwiec 10, 2010, 15:34:03 ---Od kilku miesięcy testuje różne konfiguracje Tengu, zmontowałem sporo różnych fitów większośc z nich to tzw. fail-fity (w EFT super, w EvE lipa). Wśród nich udało mi się zbudowac 2 doskonałe w moim odczuciu fity na krzyżyki.
--- Koniec cytatu ---
Z calym szacunkiem ale dwa te fity to fail fity.. Ten pierwszy nie wart swojej ceny, tp? jakby robilo jakas roznice... Jeszcze ten booster o zgrozo... Jakis czas temu wklejalem tutaj swoj fit, tajemnica polega w ammo t1 do wszystkiego od cruza w dol, t2 na bsy fury najlepiej, a tak btw, za 1/3 tego zlozylem fit w pelni stabilny, z wiekszym dps i porownywalnym omni defem ze small boosterem, a i tak nie ma na sobie frakcyjnych hardnerow, wiec mozna sobie wyobrazic co sie stanie jak wrzuce tam dwa razy cn invu... A co drugiego fitu... Bez komentarza,,, to nie drake czy nighthawk...
Doom:
--- Cytat: Dark Flonoe w Czerwiec 10, 2010, 16:16:00 ---Z tego co pamietam to najdroższy był booster, amplifier, invule i druty.
--- Koniec cytatu ---
[Tengu, New Setup 2]
Caldari Navy Ballistic Control System
Pithum A-Type Medium Shield Booster
Pith X-Type Photon Scattering Field
Caldari Navy Invulnerability Field
Pith X-Type Shield Boost Amplifier
Cap Recharger II
Gistum A-Type 10MN Afterburner
Heavy Missile Launcher II, Scourge Fury Heavy Missile
Medium Capacitor Control Circuit II
Medium Capacitor Control Circuit II
Medium Core Defence Operational Solidifier I
Tengu Defensive - Amplification Node
Tengu Electronics - Dissolution Sequencer
Tengu Engineering - Augmented Capacitor Reservoir
Tengu Offensive - Accelerated Ejection Bay
Tengu Propulsion - Fuel Catalyst
Jeśli się nie mylę to jest w podobnej kategorii cenowej, a tank dużo potężniejszy, bez żadnego okablowania pomocniczego (900 omni) jak się upierasz to okablowaniem wyciągniesz go na 1500
sc0rp:
@naye666
Dzięki za komentarz. A teraz poprosze o ten mistyczny fit ktorego nie ma ani w fitingu na centrali ani wyszukiwarce po wpisaniu PVE Tengu, bo bez tego Twoj post to zwykle trolowanie.
@Doom
Wlasnie dlatego napisalem gdzie przechodzil "chrzest" bojowy, ani na misjach L4 ani w przestrzeni Angelsow lepszy tank nie jest potrzebny (i nie trzeba uwazac jak aggrowac - no moze wyjatkiem jest Blood Raidersowy Blockade ale twoj fit tez na ssaczy jest wrazliwy ;) ), w innej przestrzeni moze i bylby potrzebny lepszy tank. Ja wychodze z zalozenia ze jesli tank jest wystarczajacy to wszystko pozostale idzie w DPS, painter zwieksza efektywny dps w dwojaki sposob:
- szybciej exterminuje frytki
- tak samo skutecznie exterminuje cruzy zarowno ammo t1 jak i fury - nie ma potrzeby reload (10s w kieszeni).
A druty ktore mam w klonie to:
- 1-5 - +4
- CC8 (jak montowalem do klona moje skile jeszcze mi nie pozwalaly na cap stable)
- PG8 (do kilku failfitow ;) - generalnie do zmiany.
- ZMH2000
- ZMS1000
- ZMM1000
Doom:
Tank się docenia jak ci raty webami wyłączą speed... a czasami masz tego trochę na tyłku, dps jaki dałem można poprawić w już tylko na 4 sposoby:
- skille dobić na all 5
- okablowanie ze slotów 6-10
- wymienić HML na HAM (dps około 950 tyle że zasięg drastycznie spada)
- oficerskie bcu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej