Eve Online > PVE

[PVE] Tengu

<< < (4/10) > >>

sc0rp:
@trigen powinno ale jak dopiero uczysz sie latac to dla bezpieczenstwa imo lepiej 1 hardener pod misje i 1 invul a jak juz wykumasz jak trzymac dystans to 2 invu imo wystarcza

--- Cytat: Doom w Czerwiec 11, 2010, 16:20:34 ---Neut jakiej klasy? Capital? Po prostu kasujesz dziada na jako primary, jak Ci prąd przestanie znikać to Ci te frytki mogą skoczyć.
--- Koniec cytatu ---
nie pamietam ale twardy byl i oczywiscie ze byl primary.

--- Cytuj ---A tak btw to istnieje teoria że ccp zrobiło pleksy 6+ do zabawy grupowej nie do solo :P

--- Koniec cytatu ---

Jasne ale chcialem sprawdzic mozliwosci tego shipa ;)

naye666:
Df@ Twoj fit to fail wlasnie ze wzgledu na cene. Zasieg na moich skilach to 28.8 a co robie jak mnie zlapia fryty? Odpalam boostera na perma run i je elegancko wykanczam, a podleciec pozniej do bsa to chyba nie jest wymagajace czy trudne zajecie? Wystarczy bic cele ktore zagrazaja statkowi, a ze bije guristas to automatycznie mam niesamowitego tanka powyzej poltora tysiaca dps, poza tym ja korzystam nie frakcyjnych itemow poza shield boosterem i amplifierem i zadnych problemow nie mam. Dzisiaj robilem ae i w 20 minut 8 mln wyszlo po 2 pocketach. To chyba nie jest zly wynik biorac pod uwage ze fit znacznie tanszy....

sc0rp:

--- Cytat: naye666 w Czerwiec 11, 2010, 19:01:26 ---Df@ Twoj fit to fail wlasnie ze wzgledu na cene.
--- Koniec cytatu ---

aha to nie mam wiecej pytan, myslalem ze widzisz jakies "wady" konstrukcyjne ktorych nie wymienilem.

Doom:
No wiesz jeśli on to samo co Ty osiąga na wielokrotnie tańszym ficie to faktycznie twój fit jest fail, drogie fity sa dopuszczalne wtedy kiedy za te 10x tyle isków co za t2 fit dostajesz naprawdę znaczące różnice

sc0rp:

--- Cytat: Doom w Czerwiec 11, 2010, 20:11:18 ---No wiesz jeśli on to samo co Ty osiąga na wielokrotnie tańszym ficie to faktycznie twój fit jest fail,
--- Koniec cytatu ---
Nie 10x a mniej niz 2 razy tanszym a dokladniej o 800kk tanszym (600kk kosztuja druty) i za te 800kk otrzymujesz:
- 78km zasiegu a nie 27km
- dps na frytkach jest prawie 2 krotnie wyzszy 215 vs 115 (przetestuj excelem lub jak jestes leniwy to EFT DPS Graph - wybierz sobie jakas frytke/AF'ke jako cel i porównaj)
- dps na kruzach jest okolo 15% wyższy 574 vs 507 (j.w. tylko wybierz kruza/haca)
- brak potrzeby zmiany ammo jak na gridzie sa frytki i kruzy lub kruzy i bsy
- brak potrzeby gonienia krzyzykow

- dps na BS je około 20% niższy 715 vs 838

--- Cytuj --- drogie fity sa dopuszczalne wtedy kiedy za te 10x tyle isków co za t2 fit dostajesz naprawdę znaczące różnice

--- Koniec cytatu ---

Dla mnie znacząca jest różnica niespełna 2 krotnie wyższego dps vs frytki (szczegolnie elite bo to najgorszy badziew), ~15% wiecej dps na kruzach prawie 3 krotnie wiekszego zasiegu, brak potrzeby zmiany ammo i gonienia krzyzykow (jak gonisz to nie strzelasz ;) ) i wystarczająca mimo że oprócz 800kk trzeba uwzględnić ~20% niższy dps na BS ale myślę że te niedogoność zasięg rekompensuje z nawiązką. A co do Twojego stwierdzenia o dopuszczalności fitow to jak gram od 3 lat to zawsze sadzilem ze jedyna zasada to "Nie lataj tym na czego stratę Cie nie stac".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej