Śmietnisko > Off Topic
Eve online vs world of warcraft
Kara Mon:
Mi w Wow nie podobal sie fakt ze nie moglem sie w krzakach z kosa zaczaic i dac w morde dowolnej osobie ktora przechodzila tak po prostu bo jest , w Eve moge :2funny:
Eve mnie nie ogranicza tka bardoz jak Wow ktory w zasadzie co chwila czegos zabrania , musze byc dobrym orkiem albo zlym clzowiekiem i koniec , nie mgoe pojsc dac w morde komus tlukacemu super fajnego bosa bo to jest instancja , pvp glownie tylko na tych samych arenach , w kolko bicie tych samych bosow , w kolko to samo. W eve lece na drugi koniec galaktyki i juz moze dziac sie zupelnie cos innego.
lolnik1:
--- Cytat: Alrekus w Maj 30, 2010, 12:27:05 ---No nie wiem, jak sprawdzałem to kosztowało 120zł, do eve kupisz za 70-100max, ale to tylko moje zdanie. Do tego po czasem krótkim czasem nie, czasie grania możesz płacić za grę in-game, a wisienką na torcie jest to, że client EVE jest darmowy tak jak i każdy dodatek, w WoW'ie każdy następny dodatek to 100++zł (czyt. za zagranie teraz razem z cataclysmem, zabulisz bagatela 400-450zł :uglystupid2: oczywiście jeśli chcesz pudełko, bo same klucze są potrzebne do gry, ale bez pudełek to żadna frajda ^^). To tylko aspekty pieniężne.
EDIT
jeśli chcesz zaistnieć w wowie to musisz mieć maks lvl, bo inaczej jesteś nikim ::)
--- Koniec cytatu ---
No na maxa ta wypowiedź jest subiektywna :D. First: pre paid do wow-a kosztuje 78 zł, czyli 39 zł/ miesiąc, sprawdź na sprawdzonej stronce keye.pl ;). za eve online pre paid to widziałem w paru sklepach, między innymi na keye.pl i wszędzie jest po 95-98 zł pre paid za 2 miechy. A z kosztem samej gry to mocno przesadziłeś :D, 400zł? To tak policzmy, world of warcraft podstawka 29 zł, burning crusade 29 zł, wrath of the lich king 68 zł, cataclysm 105 zł, podliczmy. Wychodzi: 231 zł. No, ale pieniądze to są mało ważne, no bez przesady, ale liczy się grywalność. Bo jakby kasa tak liczyła się mocno, to byśmy grali w marną podróbe wow-a, w runes of magic ;).
Doom:
Taką kasę się płaci teraz w promocjach i innych zagrywkach marketingowych mających ściągnąć nowych graczy. Jak ktoś to kupuje sukcesywnie z w okolicach premiery to łączny koszt już mu raczej przekroczył 4 stówy za serie do samego Wicha z Cataclysm dojdzie kolejna...
JimmyBrownie:
Mnie "chodzone" mmo przestały rajcować dobre pare lat temu... może poza diablo II, ale to właściwie nie jest mmo ;-) - kultowa gra i masakrycznie grywalna nadal. WOW nie przypadł mi do gustu po dwóch godzinach gry, może to mało, ale po 1 zbyt cukierkowa, po 2 pvp z dupy... po trzecie nie ma dla mnie tego "czegoś" co wciska w fotel przy pierwszym odpaleniu gry :-) Eve nie da się porównać do jakiejkolwiek innej gry MMO, co czyni ją unikatowym produktem.
WOW ma masę klonów, lepszych i gorszych, a EVE jest jak na razie jedna i żadnej poważnej konkurencji nie widać. 1 serwer, grafika na poziomie, wysoka średnia wieku graczy, co eliminuje niedorżnięte za młodu bachory, duża troska deweloperów o produkt i community, początki w grze trudne, przez co wciągające i ciekawe, oraz fantastyczne PVP. Duże możliwości rozwoju postaci, płacenie za grę wirtualną walutą, mnóstwo do odkrycia, wiele możliwości zarobku, brak grindu i promowania przykucia do monitora przez 20 godzin na dobę żeby "wbić lvl/podexpic", dzięki przemyślanemu systemowi skillowania ... wymieniać można by na prawdę długo :-).
Wow sux :-) Najlepiej nie rozpoczynać dyskusji na temat WOW'a, bo może to się skończyć źle dla rozpoczynającego temat :P
Azbuga:
a trafił ktokolwiek na jakieś fantasy mmo z full lootem i rozbudowaną ekonomią i produkcją? najlepiej bez irytującego systemu klas postaci i open pvp? marzy mi się taka gra...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej