Eve Online > Wsparcie techniczne
Evka na maku
horax:
Ale od kiedy mac os ma cos wspolnego z linuksem ???
Eskel:
U mnie eve dzialala bez problemu jeszcze w jakos w polowie kwietnia, od tamtej pory nie probowalem ze wzgledu na przymusowa przerwe od grania i przesiadywania przy kompie na rzecz edukacji %D wiec nie wiem czy jakies patche byly i czy cos sie zmienilo
Snow leo 10.6.3, macbook c2d 2,26 late '09, evka smigala bezproblemowo z paroma wyjatkami (jakies ctd pare razy w tygodniu byly), jedynym problemem byla temperatura, przy wiatraku na 3-4k rpm procek pracowal na 60-70*C (przy window mode, fullscreen jeszcze gorzej :laugh:), ale problem ten dotyczy tylko lapkow z tego co wiem
wiecej o eve na osx mozesz poczytac tutaj http://eve-search.com/forum/630464
Khobba:
--- Cytat: Aeon Horax w Maj 14, 2010, 18:07:58 ---Ale od kiedy mac os ma cos wspolnego z linuksem ???
--- Koniec cytatu ---
Od wtedy, gdy mac os ma coś wspólnego z BSD pewnie ;)
Trollowanie zostawiając na boku, wspólnym mianownikiem jest konieczność emulacji bibliotek windowsa, co można pewnie robić na ograniczoną ilość sposobów.
FYI, to nie ja wywołałem do tablicy linuksa i temat "do gier służy Windows", z czym akurat się zgadzam (nie jestem żadnym szczególnym linuksowym fanbojem, po prostu szkoda mi kasy na windę 7, XP mi się znudził, a piracić nie będę). Ale właśnie eve na linuksie działa (teraz) bardzo dobrze.
horax:
Wspólne "korzenie" nie sa dobrym atutem w porownywaniu wydajnosci/funkcjonalnosci zwlaszcza dla gry. Podejrzewam, ze conajmniej 50% us-community uzywa mac osx, a fakt, ze ccp supportuje maca a nie koniecznie linuxa daje do myslenia.
FYI, nie odpisywalem Tobie, choć wiem ze masz na mnie uczulenie :uglystupid2: nie musisz prowokowac trola.
edit, wiec niektorzy powinni sie pohamowac w postowaniu nie na temat, a pan Khoba zajac sie moderacja raczej a nie bezpodstawna obrona swojego forum-honoru
eot
Khobba:
--- Cytat: Aeon Horax w Maj 14, 2010, 19:01:43 ---Wspólne "korzenie" nie sa dobrym atutem w porownywaniu wydajnosci zwlaszcza gla gry. Podejrzewam, ze conajmniej 50% us-community uzywa mac osx, a fakt, ze ccp supportuje maca a nie koniecznie linuxa daje do myslenia.
FYI, nie odpisywalem Tobie, choć wiem ze masz na mnie uczulenie :uglystupid2: nie musisz prowokowac trola.
--- Koniec cytatu ---
Siur, w pełni się z Tobą zgadzam (chociaż może niekoniecznie aż 50%, ale nie będę się kłócił). Kluczową w Twojej wypowiedzi informacją jest to, że CCP supportuje Maca, i tego yendash powinien się trzymać.
FYI, naprawdę nie chciałem trollować. Uczulenie mi przeszło, biorę Telfast.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej