Eve Online > Wsparcie techniczne

Pytanie dot. wymagań

(1/2) > >>

Pablo de Los Destinos:
Witam,

W EVE Online grałem już w 2007 roku, gdy trial pojawił się w jednym z numerów pewnego czasopisma o grach. Grałem wówczas na PIII 550MHz, 320 RAM, GF FX5200 128RAM. Gra się uruchamiała, jednak o satysfakcjonującej zabawie mogłem tylko pomarzyć. Aktualnie korzystam z laptopa: 1,73GHz, 512 RAM, Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100. I tu moje pytanie: czy sprzęt uciągnie grę? Domyślam się, że po trzech latach, po wprowadzeniu paru aktualizacji, wymagania sprzętowe poszły w górę. Widziałem konfigurację na support.eve-online.com, ale różni się ona od innych, które znalazłem w sieci. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Doom:
Ja oszczędziłbym sobie nerów i nie próbował uruchamiać gry na takim lapku. Grafika i ram pozostawiają baardzo dużo do życzenia w temacie odpalenia tej gry

SokoleOko:
Mam lapka z podobnym prockiem, ale starszym układem graficznym GMA915 i 1,5 GB RAM - da się grę odpalić na minimalnych wymaganiach, po wydoku dosłownie kilka FPS. Od biedy da się polecieć gdzieś na autopilocie, ale np. zrobić misji - już nie bardzo.

Taki lap nadaje się do przeczytania maili ingame i zmiany skilla.

Doom:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 10, 2010, 19:19:40 ---Mam lapka z podobnym prockiem, ale starszym układem graficznym GMA915 i 1,5 GB RAM - da się grę odpalić na minimalnych wymaganiach, po wydoku dosłownie kilka FPS. Od biedy da się polecieć gdzieś na autopilocie, ale np. zrobić misji - już nie bardzo.

Taki lap nadaje się do przeczytania maili ingame i zmiany skilla.

--- Koniec cytatu ---
Zaznaczyłem istotny fragment. Sam przygodę z eve zacząłem na PIII i 0,5 GB RAM. Było to wystarczające do płynnego działania klienta Clasic, ale już pod koniec jego istnienia po kolejnym upgrade grafy te brakujące mb ramu dawały znać o sobie. Po zmianie w enginie cięło się nawet wnętrze stacji...

Pablo de Los Destinos:
Dlatego właśnie zaznaczyłem, że kiedyś udało mi się uciągnąć EVE, ale kiedyś klient był inny. Obawiałem się właśnie ilości RAM i karty graficznej, no cóż, zobaczę po instalacji.

Dziękuję Wam obu, sprawę uważam za wyjaśnioną.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej