Eve Online > Dyskusje ogólne
CZym handlowac w 0.0
Dormio:
A Ty abstynent ? ;D
shaitis:
Probowal ktorys z was "skupowac" named itemki ?
Pozwolilem zrobic sobie niedawno experyment i z buy ordera skupilem okolo 200 1600mm tungstenow ponizej 2mln/pcs w tym samym czasie cena buy w jita oscylowala kolo 3 mln wiec wyszlo ok. Niestety skupowanie tego trwalo ostro ponad miesiac. Wiem co jest wartosciowe a co nie.. wiec nie potrzebuje rady co supowac. Pytanie jest co oplaca sie najbardziej (tam u was) - co dropuje najczesciej / neutry/platy/dcu/LSE i co jest na rynku ...
Chetnie tez pogadam jak ktos chce wejsc w spolke ;) mam wolne 10 baniek ktore moge gdzies utopic.
Ellaine:
3 godziny na ratach i juz wiesz co najczesciej wypada w danym regionie.
Rabbitofdoom:
Kazdy region ma swoj specyficzny rynek. U mnie na stacjach GC np. jest odgorny nakaz nie robienia narzutu wiekszego niz 10% jita na modach 25% na statkach. A zarobic mozna np. na trycie bo nigdzie w pokecie nie ma dobrej rafineri, ludziom nie chce sie wozic spowrotem minsow, a 90% ludzi kopie i tak hiendy na ukrytych paskach. Jesli zaopatrzenie ice products jest takie sobie to majac maly zapasik mozna niezle zarobic jak sie jakas kampania szykuje. Skoro trwa firesale goonsowych assetow to jestes w d..ie puki sie rynek nie ustabilizuje. Ale to moze byc dobry moment zeby pokopac na kontraktach moze uda ci sie dostac jakies factiony itp. po zanirzonych cenach. Swego czasu w GW dorabialem sobie na ammo do raciarek. Zazwyczaj max run rakiet do drejkow schodzil z 200% przebiciem w stosunku do kosztu produkcji nim nastepny byl gotowy.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej